onsdag, april 30, 2008

Only Ones och soloskivor jag drömmer om


Äntligen ett livstecken från Näsan! Jag pratade med honom igår och han lovade att han skulle ta tag i bloggandet igen. Vi ser även fram emot ett nytt gästskriveri (vad sägs om ett clashspecial...).



Jan Stenmark

Läste att Only Ones skulle spela på Hultsfred i år. Bara det gör att den festivalen är värd att besöka. Läste också att Peter Perretts har två söner som spelat i Babyshambles. Peter Perrett gjorde en soloskiva för något år sedan som inte blev riktigt lyckad. Jag skulle vilja ge honom en ny chans.
Andra som jag hemskt gärna skulle vilja höra soloskivor med är Mick Jones från Clash...


...och Michael Brown (längst till vänster) från Left Banke. Vad gör Michael Brown nu?


Kul att se att Mats B hade med ”Even the losers” på sin Tom Petty 5 i topp. Den behagade inte Mr. Petty att spela i globen när han var här senast 1992. Skämmes tamefan!

Blir bara tvungen att ha med en Smithereensbild då Mats hade den goda smaken att utnämna ” A girl like you” till New York resans låt!!!

tisdag, april 29, 2008

Mudcrutch

Idag fyller min äldsta son Martin 17 år. Vi firar honom med att sätta in en bild på ett av hans favoritband.

Mudcrutch känns som ännu ett "Halleluja Moment". Tom Petty´s nygamla band låter himmelskt! Bland bara bra låtar kan nämnas "Crystal river" och "June apple". Den sistnämnda är den bästa instrumentala cowboylåten jag hört på länge (nu säger väl inte det så mycket för hur ofta hör man instrumentala cowboylåtar...).

måndag, april 28, 2008

Bert Sommer

Från att ha varit totalt okänd till att bli stor bloggfavorit. Vem var denna man? Wikipedia får förklara: Bert Sommer (February 7, 1949 – July 23, 1990) was a folk singer who performed at Woodstock in 1969 and had a hit with the song "We're All Playing In The Same Band."

He was briefly a member of baroque-pop group the Left Banke, co-writing and singing lead on the "Ivy Ivy"/"And Suddenly" single. He also played Woof in the original Broadway production of "Hair (musical)" and "Flatbush" of Kaptain Kool and the Kongs on The Krofft Supershow in 1976. (Bert sitter barfota)
He died in Troy, NY after a long battle with respiratory illness. His last performance was in Troy on June 11, 1990 with his friend Johnny Rabb.

Fyra soloskivor hann Bert släppa mellan 1969-1977.

































Här hittar du Bert´s hemsida och här hittar du ett klipp från Woodstock.

söndag, april 27, 2008

Frågesport

Idag är det frågesport på bloggen. Lycka till!
1. Denne herres förnamn förknippas med en krydda som i sin tur förknippas med ett land. Vilket?

2. Tar man bort en bokstav i den främre löparens efternamn får man en sak man förknippar med en högtid. Vilken högtid?

3. Var på denna bild hittar du Rutger Backe?



4. Vad heter inte denna gynnaren?



5. Hur rolig är denna bild?

lördag, april 26, 2008

More Cowbell

North Carolina hjältarna The Spongetones har släppt ett nytt album, "Too Clever By Half". Som vanligt lysande merseypop. Vill du veta hur de låtar kan du göra det här eller kolla in deras myspace sida.

"More Cowbell" är en otroligt rolig sketch från "Saturday Night Live".Har du missat den så kolla in den här. Kanonkul!!!

fredag, april 25, 2008

Halleluja moments

Veckans två halleluja moments:


Nu minns jag varför jag var såld på Go-Betweens "16 Lovers Lane". Robert Forsters första platta på länge påminner mig om att hans röst och vemodiga sånger passar väldigt bra ihop.


Elliott Murphy är tillbaka och låter lika bra som på 70-talet. Visserligen har han inte varit borta så länge men det var en bra mening att inleda med. Bra singer/songwriter pop.

För övrigt är Hemköps mildrökta dillkaviar en höjdare.

torsdag, april 24, 2008

Clowner


Ronald McDonald. - Jag är en clown, kom och köp mina hamburgare! Vilken affärs ide´... Rolighetsfaktor: 0


GB gubben. - Vi behöver ha nåt som lockar till oss barn som vill ha glass. Hm... Rolighetsfaktor: 1


Krusty. Känd från Simsons. Rolighetsfaktor: 3


Clownen Manne. Framkallar samma ångest som Staffan Westerberg. Rolighetsfaktor: 0

Bozo. Kan tyvärr inget om denna clown. Ser lite otäck ut. Rolighetsfaktor: ?

Det clownen. Från Stephen Kings bok "Det". Otäck figur. Rolighetsfaktor: 0. Skrämselfaktor: 5

onsdag, april 23, 2008

Neil Young

I want to live,I want to give
I've been a minerfor a heart of gold.
It's these expressionsI never give
That keep me searchingfor a heart of gold
And I'm getting old.

I'm thankful for my country home

It gives me peace of mind

Somewhere I can walk alone

And leave myself behind.

tisdag, april 22, 2008

Ta en paus vid en sjö

Rush


Tangerine Dream

Kebnekaise


Uriah Heep

Har dessa band någon betydelse?

måndag, april 21, 2008

Efter köttfärsaffären har jag slutat att handla på Ica, men man blir ju i alla fall nyfiken och ställer sig frågan vad gör IcAnder och MonIca idag? Tips som leder utredningen framåt emottages.


Vet ej om det har med mig att göra men jag har en otrolig förmåga att ställa mig i fel kö. Finns det två köer att välja på så väljer jag alltid den långsammaste. Jag har börjat att lägga upp en strategi; välj den kö som är längst, den bör vara långsammast och därmed alltså snabbast i och med att jag alltid har fel. Jag lovar att återkomma i ärendet om jag lyckas bryta mönstret.

söndag, april 20, 2008

lördag, april 19, 2008

Johnny Cash och Bermuda triangeln

I ett Seinfeld avsnitt sitter Kramer och Newman på en parkbänk och diskuterar Bermudatriangeln, varpå Newman undrar varför inte vattnet försvinner…

Åke Strömmer kom upp i diskussionerna igår. En svensk klassiker! Vad vore en sportsändning på radio utan att få höra Åke referera fotboll från Eyravallen (numera Behrn arena) eller bandy från Hällåsen?

Engelska Gospel Oak från 1970. Folkrock med blues och country influenser. En mycket trevlig bekantskap.

Den låt som Rick Rubin hade presenterat för Johnny Cash som deras nästa cover val var Stevie Wonders "A place in the sun". En låt som skulle ha passat Cash som handsken. Nu blev det tyvärr aldrig så. Stevie Wonder är förresten med på tv-programmet "Sixties" ikväll.

fredag, april 18, 2008

Sportkommentatorer

Sportkommentatorer är ett speciellt släkte, det finns bra och dåliga. Här följer några av de mest minnesvärda.


Staffan Lindeborg är en av mina favorit sportkommentatorer. Han har en mycket behaglig röst och hans sätt att säga ”Hörna” (med ett djupt amerikanskt r) är lika klassiskt som Ralf Edströms 1-0 mot Västtyskland 1974. Såsom "Plex" Pettersson förknippas med Ingemar Stenmark förknippas Lindeborg med J-O, Jörgen Persson och "Äpplet".

Bosse Hansson tillhör definitivt en av de största. Han var det stora ankaret under 70 och 80-talet. Han var så stor att han t.o.m. fick referera en kunglig kortege (tror att det var när kungaparets åkte häst och vagn genom Stockholm på sin bröllopsdag). 1994 fick han förtroendet att kommentera sveriges första match mot Kamerun i VM. Sverige spelade 2-2 och herr Hansson var så negativ att SVT valde att plocka in Arne Hegerfors till nästkommande matcher. Senast jag hörde nåt av honom var som speakerröst till Fredrik och Filips "100 höjdare".




Arne Hegerfors. Det känns konstigt att nämna Arne utan att säga Ankan efter. Arne och Ankan var ett radarpar under 80-talet. Arne kryssade senare på i diverse underhållnings program bl.a. "Det Kommer Mera". Hans största klassiker är ju när han sa att "Det ser mörkt ut på Kameruns bänk". Ordvitsarnas konung. Detta skulle kunna vara en av Arnes vitsar:

– Vad tyst det är i badrummet? Ja, hon badar stumbad...



Christer Ulfbåge. Vad säger man om honom? Han var programledare i Lilla sportspegeln ett tag, med bravur och "Hey baberiba´s" Peter Magnusson gjorde en underbar parodi på honom. Kan dock på långa vägar inte mätas med ovanstående trio.






Den numera bortgågne Bengt Grive tillhör absolut de stora. Lika klassiskt som Hylands "Den glider in i mål" är Grives "Vad är klockan" efter att Ralf gjort sitt volleymål - 74. Han uppfann också en egen färgskala när han kommenterade konståkning.


Dessa är naturligtvis bara ett axplock av alla kommentatorer. Det saknas många, Jakob Hård borde kanske ha varit med (han gjorde Tintins röst i "Solens Tempel")...

torsdag, april 17, 2008

Beacon Street Union kliver fram

Gårdagen Benjamin där han testar en segway (har aldrig hört talas om namnet) var kanonkul! ”5 av 5 toasters" Jag tänkte lägga in en bild på Benjamin här men gör man en googlebildsökning på "Benjamin Morgonsoffan" får man mest träffar på Benjamin Wahlgren...
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1115882Dagens psych tips blir Bostonbandet Beacon Street Union. En samlingsplattan med deras bägge album från 1968. Coolt band med snygga omslag på sina album.

Gårdagens tre bilder på Question Mark, Smithereens och Beatles är bloggens snyggaste hitills!

onsdag, april 16, 2008

96 Tears

Årets definitiva vårlåt blir Question Mark & The Mysterians megahit från 1966 - "96 Tears". Orgelslingan som går som ett tåg genom hela låten blir du inte av med förrän långt in på hösten.

Lyssnade på Smithereens "Only a memory" igår och blev så sugen att jag plockade fram Pat Dinizio´s demoversioner av samma låt. Otroligt roligt att höra de första gitarr idéerna.

Ungefär lika roligt är det att lyssna på Lennons första demo av "Strawberry Fields Forever". Det börjar med nåt åt countryhållet för att sen, sakta men säkert, hitta fram till sin slutgiltiga form.
Jag vet inte om jag tycker att den slutgiltiga versionen är den bästa. Min favorit är den som finns på "Anthology Vol 2" där John börjar med versen istället för refrängen.
"Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see.
It's getting hard to be someone but it all works out,
it doesn't matter much to me.
Let me take you down, 'cause I'm going to Strawberry Fields.
Nothing is real and nothing to get hungabout.
Strawberry Fields forever."
Nu fick jag med Smithereens och Beatles i samma inlägg!!!