lördag, mars 31, 2012

Några fyrskepp och vår konung

Har lyssnat igenom Lightships platta "Electric Cables" och hitills har den inte slagit undan benen på mig, tyvärr. Förhoppningsvis så växer den. Men det är inte tu tal om saken att Gerard Love skriver bra pop.
När jag googlade efter en bild på Lightships så hittade jag dessa vackra bilder på riktiga fyrskepp som jag bara måste ha med.







Sökte också efter en bild av Bröderna sångaren Lella och det var inte han som blev första träff på det namnet...


Hittade en bild på vår konung och drottning Silvia utanför Sörlidenskolan. Hur lyckades dom att lura upp dom dit? Vad var det dom skulle visa där? Och vem var det som lyckades med det? Stort!

Detta var inlägg # 2100 sedan starten den 28 mars 2008.
Tack för kaffet!

fredag, mars 30, 2012

The Hives - Ja

Idag gästar The Hives Skavlan. Jo, jag kommer att titta.
Två notiser först...

1. Numera liknar The Hives The Residents.


2. Vigilante Carlstroem har andra skor än de andra på omslaget till albumet Veni Vidi Vicious.

Tre bilder

Där stod jag och brorsan min stod bredvid.


Stackars Mauro.

Livet är en fest, håll med om det folk och fä.

torsdag, mars 29, 2012

Index

De senaste dagarna har jag lyssnat på Michigan-bandet Index. De var aktiva mellan 1967-1970 och musiken blandas i diverse stilar med diverse resultat. De vågar sig bl.a på The Byrds "Eight miles high"vilket får anses som en tuff utmaning. Hur slutprodukten blev till sist går jag inte in på men det är en spännande stund jag fått tillsammans med John Ford IV och co.

onsdag, mars 28, 2012

Två flugor i en smäll

Nä, det är tydligen för svåra gåtor på bloggen. Nattvakten skulle svaret vara på den kniviga gåtan. Bättre lycka nästa gång!

Som om det inte vore nog att ha turen att få se Tom Petty den 14 juni på Globen,
nu är det nämligen klart att Jonathan Wilson kommer att agera förband till Mr Petty och hjärtekrossarna! Vilken nyhet! Det kommer att bli en fantastisk afton på den 7.e (eller om det var den 12:e) raden, parkett!!!

Nu var det längesedan jag lyssnade på Velvet Undergrounds "Venus in furs" så jag passade på att plocka fram den till frukosten. Vilken fantastisk låt! Det visste jag ju redan i och för sig...

tisdag, mars 27, 2012

Nu skojar vi till det

Vem får lön utan att jobba en enda dag i hela sitt liv?

måndag, mars 26, 2012

Pop från Sanfrancisco (låter bekant!)


Vi har sett och hört The Well Wishers från San Francisco tidigare här på bloggen. Senast nämnde jag dem i söndags. Här är öppningsspåret ifrån nya plattan "Dreaming Of The West Coast".

Gabriel testar den nya kaffe maskinen

Gabriel i ännu en tung roll som sig själv, drickandes kaffe

Å, Nangilima! Ja, Jonatan, ja, jag ser ljuset! Jag ser ljuset!

Ett musikalist sammansättning där gränsen mellan medlem och gäst är otydlig. Det spelas på diverse instrument och resultatet kan ibland dundra iväg åt ett helt annat håll än vad som var tänkt. Alice i Underlandet får besök av Dorothy Gale från Trollkarlen från Oz och tillsammans reser du i tid och rum där det ena mötet inte hinner avslutas förrän nästa redan påbörjats. Var är början och var är slutet? Frågar sig vän av ordningen och svaret kan du hitta i slutet på tunneln, du ser väl ljuset va? Det är bara att följa ljuset. Följ Skorpan från Bröderna Lejonhjärta, han hittar vägen både till Nangijala och Nangilima. Cementblandare dras över verkstadsgolv och stjärnor faller ner i det mjuka gräset.
En bongotrumma hörs tona ut och Renate Knaup håller en stadig takt på tamburinen.

söndag, mars 25, 2012

Ett torn tornar upp sig

Vad är nu detta undrar vän av ordningen och på det svarar jag snabbt att detta är ett observationstorn i Seattle, Washington som heter Space Needle och byggdes 1962 för världsutställningen. Ett lustigt men vackert bygge.

Idag skiftade jag om till sommardäck. Ingen höjdar sysselsättning vill jag påstå.


Vad är det för likhet mellan en sjöman och en motorcykel?


lördag, mars 24, 2012

Varför inte skaffa ett bandnamn?

Ska vi sätta oss i den ordningen som skägget är långt?
En vän med väldigt många skivor, vi kan kalla honom för Johan, har under några veckor skickat sms i mängder och vurmat för Jay Farrar, Yim Yames, Will Johnson & Anders Parker och plattan "New Multitudes". Farrar känner vi igen från Uncle Tupelo och Son Volt, Yim Yames från My Morning Jacket, Will Johnson från Monsters Of Folk och Anders Parker känner du igen om du någonsin har lyssnat på bandet Space Needle (vilket jag inte kan skryta med). Ett nutida Travelling Wilburys inom folkrocken alltså. Det låter stundtals riktigt bra och kvaliten skiftar i och med att sångmikrofonen vandrar runt som ett skepp i leken "Ett skepp kommer lastat". En sångare är min favorit och jag kan inte avgöra vem av dessa fyra herrar det är. Favoritlåt hitills är "Old L.A." som är skriven av Parker. I skrivandets stund hör jag att det är Parker som jag gillar bäst. Han påminner en hel del om Jeff Shelton från Spinning Jennies/The Well Wishers.

fredag, mars 23, 2012

Med en jacka som Buffalo Bill


Det var längesedan jag hörde en sådan välproducerad, Rickenbackerklingande bra popsång tillsammans med en vacker video. Brittiska The Higher State (Sandgate, Kent) ger oss en fredagssång att gå och nynna på resten av dagen. Visst är det något visst med fransjackor?!

Buffalo Bill kunde konsten att bära upp en fransjacka. Kanske var han den första i detta mode.

En annan som inte gjorde bort sig i fransjacka var (och är) ju förstås Neil Young. Här under sin tid med Buffalo Springfield.

torsdag, mars 22, 2012

Pop från San Francisco


Fantastisk ärtig pop från San Francisco-bandet The Wrong Words. Varför kommer så mycket bra musik just från denna stad på den amerikanska västkusten?
Hur ska vi stå på kortet tycker ni? Vad sägs om en till vänster, en i mitten och en till höger? Ja, mycket bra! Så gör vi!

Den näst vackraste flaggan

Jag har alltid tyckt att Kambodjas flagga varit väldigt vacker. Det märks också när jag tittar på min flagg- rankinglista. Plats nummer två efter Uganda. Templet på flaggan är för övrigt Angkor Wat.
Angkor Wat IRL.

onsdag, mars 21, 2012

29 år

Idag är det 29 år sedan Pink Floyds "The Final Cut" släpptes.

tisdag, mars 20, 2012

2-4 - Jaha, då var det slut för denna gång...

1-2

Tänd till 110%

Det är dags att samla ihop trupperna igen och bege oss ut till fronten. Kvällens match är en riktig vinna eller försvinna-match. Allt är förberett:
* Alla skydd är på
* Alla har varit på toan
* Alla har rätt tröja på sig
* Alla har knytit sina skridskor
* Alla är mätta och belåtna (Per-Åge hade i och för sig kunnat tänka sig att få ner en macka till)
Då är det bara en sista sak som skall göras: Den sista färdknäppen, tändvätskan för att alla maskiner skall gå på högvarv i våra stolta hockeykrigares kroppar, det där sista lilla extra som får laget att tända till 110%. Här har ni det! Direkt via länk från Foppaland; Papperskorgen!!!!!!!

San Francisco - 45 år senare


Sommaren -67 var "Summer of love" med San Francisco som den givna huvudstaden. Att samma stad 45 år senare producerar de bästa skrammelbanden är också imponerande. Wooden Shjips, Moon Duo och The Soft Moon (det där med moon i bandnamn har jag varit inne på tidigare och det funkar som bara den). Musiken som The Soft Moon framför beskrivs i Wikipedia som  "Post-Apocalyptic sound". Briljant!
The Soft Moon spelar på Fotografiska museét den 19 maj!!!

måndag, mars 19, 2012

Lyssna på gammalt


Won't you please let me go

These words lie inside they hurt me so
And I'm not the kind that likes to tell you
Just what I want to do
I'm not the kind that needs to tell you
Just what you want me to


I saw you this morning
I thought that you might like to know
I received your message in full a few days ago
I understood every word that it said
And now that I've actually heard it
You're going to regret


And I'm not the kind that likes to tell you
Just what you want me to
You're not the kind that needs to tell me
About the birds and the bees

Do you find this happens all the time
Crucial point one day becomes a crime
And I'm not the kind that likes to tell you
Just what I want to do
I'm not the kind that needs to tell you


I've lost you [x5]
I've lost you [x5]
I've lost you [x5]

Lyssnade på New Order - Power, Corruption & Lies igår och hade nästan glömt bort hur bra den var.
Så kan det gå!

söndag, mars 18, 2012

2-3 - Otur

1-2

Johnny Thunders - Live in Stockholm 1982


På torsdag är det precis 30 år sedan denna skandalomsusade spelning ägde rum på Hamburger börs i Stockholm och då naturligtvis även i programmet Måndagsbörsen. Johnny Thunders, hög på det nu kunde vara, så totalt borta under dessa 20 minuter. Den ansvarige på svt ångrade sig nog både en och två gånger när han såg i vilket skick Thunders befann sig i.

Ett nytt flammande album


Ny platta med Flamin´Groovies är under pågående! Under detta namn kommer Cyril Jordan, Chris Wilson och George Alexander att gömma sig. Releasedatumet är långt ifrån satt men det kan bli i slutet på detta år. Strålande!

lördag, mars 17, 2012

Röda moln ovanför ett berg

Jag har ingen aning hur detta låter eller vilken musikstil The Infamous Stringduster representerar men omslaget gör mig nyfiken. Ungefär som Peter Tosh´s - Bush Doctor som skulle kunna passa vilken stil som helst så skulle denna göra sig bra i de flesta genres.

fredag, mars 16, 2012

2-2 - Ja!

1-0

Vitamininjektion


För att få tillräcklig fart på fredagen skjuter jag här iväg The Kinks - "I Need You" till alla som behöver en vitamininjektion av den bättre sorten.

Köpte tidningen Shindig! på Pet Sounds igår där...

...ovanstånde bild fanns med. Scott Morgan med sitt The Rationals. Vilket perfekt motiv för en t-shirt eller tavla.

torsdag, mars 15, 2012

Tomgång

Spindelnät kan vara spännande och fascinerande att titta på.
Nu har apelsinerna tappat lite i styrka men för två veckor sedan låg de på topp. Jag tror aldrig att jag har ätit så söta apelsiner någonsin som då.

Denna bild får symbolisera dagens inlägg. Tomgång.

onsdag, mars 14, 2012

1-2 - Och nu är det roligt igen...

'
3-2

En gåta på kvällskvisten

Vad är brandmannens favoritsport?
Brännboll!

Insane Times


Första spåret på samlingen Insane Times-25 British Psychedelic Artyfacts From The EMI Vaults, Kevin Ayers - "Song for insame times". Tack för tipset Rogga, jag kommer förstås att djupdyka ner i detta träsk och inte helt omöjligt kommer den att nämnas på bloggen igen inom en snar framtid.

Insane Times
Just nu snurrar annars (förutom Pink Floyd) Pretty Things psych-mästerverk "S.F. Sorrow". En platta som det finns flera anledningar att återkomma till. 

tisdag, mars 13, 2012

Originalet


Originalet till Daft Punk´s "Robot rock" är nämligen Breakwater´s låt "Release the beast" från 1980. Gofunk som Rogga skulle ha sagt.

måndag, mars 12, 2012

Daft Punk - Robot Rock


Fantastisk synthslinga från 2005. Originalet får ni i morgon.
Tack Olle för tipset!

0-2 - Klapp-Klapp, Klapp-Klapp-Klapp, Klapp-Klapp-Klapp-Klapp Modo!

0-4

söndag, mars 11, 2012

Humor en söndag

Dark Side Of The Rainbow

Teorier om att Pink Floyds "The Dark Side Of The Moon" skulle vara det perfekta ackompanjemanget till filmen "Trollkarlen från Oz" tog fart 1995 då vissa menade att skivan grundar sig på den gamla klassiska filmen. Teorin har fått det underbara namnet "Dark Side Of The Rainbow".
Sätter man på skivan när MGM-lejonet ryter tredje gången så finner man till exempel att fågelskrämman dansar precis när Roger Waters sjunger "the lunatic in on the grass". Detta ska vara ett av bortåt hundra exempel där teorin ska stämma. Skaffa dig själv en uppfattningen genom kolla här.