söndag, mars 11, 2012

Dark Side Of The Rainbow

Teorier om att Pink Floyds "The Dark Side Of The Moon" skulle vara det perfekta ackompanjemanget till filmen "Trollkarlen från Oz" tog fart 1995 då vissa menade att skivan grundar sig på den gamla klassiska filmen. Teorin har fått det underbara namnet "Dark Side Of The Rainbow".
Sätter man på skivan när MGM-lejonet ryter tredje gången så finner man till exempel att fågelskrämman dansar precis när Roger Waters sjunger "the lunatic in on the grass". Detta ska vara ett av bortåt hundra exempel där teorin ska stämma. Skaffa dig själv en uppfattningen genom kolla här.

5 kommentarer:

Hedström sa...

En underbar film tycker jag. Såg den när jag var liten och kan fortfarande se om den när den dyker upp på tv. Originalversionen med Judy Garland förstås. Intressant med Pink Floyd kopplingen. Tack för spännande info.

Rick sa...

Håller med Janne! Trollkarlen från Oz är en underbar film, psykedelisk så det räcker.

Kolla in filmen tillsammans med musiken på länken. Det finns faktiskt en anledning till att vissa hävdar att ett sammanhang finns.

Näsan sa...

Nu når din tid-över-i-kvadrat nya toppnivåer Rick! Herregud... Nästa ämne att fördjupa sig i: Har verkligen månlandningen skett?

Rogga S sa...

Alla kopplingar har förstås avfärdats som trams av de inblandade men trummisen Nick Mason var rolig och sa att det är "Sound of music" som skivan grundas på.

Rick sa...

Nej, här handlar det om tid-över-i-pyramid.

Den första månlandningen ägde rum den 20 juli 1969. Det vet ju alla.