fredag, april 16, 2010

Pragerschnitzel

Pragerschnitzel
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 utbankade fläskschnitzlar à 160 g
100 g kokt skinka
2 hårdkokta skalade ägg
4 msk senap
2 msk hackad persilja
salt
peppar
vetemjöl
2 ägg
4 dl ströbröd
1 skalad rödlök
4 dl gröna ärter
2 tomater
1 citron

Anvisningar:
Hacka skinkan och äggen och blanda hacket med senapen och persiljan.
Fyll schnitzlarna och vik ihop dem på mitten. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjölet.
Vispa upp äggen, doppa hela schnitzeln och vänd den sedan i ströbrödet.
Stek schnitzlarna i olja blandat med smör i 4 min per sida och håll dem varma.
Hacka rödlöken och fräs den mjuk i smör, blanda i ärterna och låt dem bli varma. Skär ett lock av tomaterna, gröp ur dem och fyll dem med ärterna.
Servera gärna med citronklyftor och pasta, ris eller potatis.

Inga kommentarer: