torsdag, oktober 30, 2008

5 plattor och omslag som är lite speciella

Dags för en gästskribent. Näsan, som inte behöver någon presentation, har varit i farten förut här på bloggen. Denna gång väljer han att presentera 5 plattor och omslag som är lite speciella.

Bowies – ”Alladin Sane”
En orakad cool och mystisk Bowie på omslaget, och den legendariska Blixten i ansiktet. Favoritlåtar: ”Panic in Detroit” & ”Drive in Saturday”

Springsteens – “Darkness on the Edge of Town”
En tuff Bruce i skinnjacka, och en frilla som Dan Bäckman 20år senare skulle göra till sin. Favortilåtar: ”Badlands” samt låten Bruce ratade och gav bort till Pattie Smith; ”Because the Night”

Morrisey – ”The Ringleader of the Tormentors”
Grymt klassisk touch på omslaget. Ett melankoliskt musikgeni i sina finaste ”gobortkläder”. Favoritlåt: "You have killed me"
Prince – ”Lovesexy”
Den Magnus Uggla/Jocke Persson korta artisten kör en beprövad nakenchock för att locka lyssnare! Favoritlåt: ”Alphabet St”

Adam & Ants – ”Kings of The Wild Frontiers”
Ett av mina absoluta favoritalbum. Prins Charmig med busigt indianstreck i facet, i flickrummen pojkbandens föregångare. Bandet hette från början ”Bazooka Joe”, också det coolt namn, kanske nåt för Johansson / Näsmarks band? Favoritlåtar: ”Antmusic”, ”Los Rancheros” och ”Dog Eat Dog”

9 kommentarer:

Rick sa...

"Darkness on the edge of town" är en stor favorit.

Arvid sa...

Never trust a man with egg on his face

Näsan sa...

eller "Whip In My Valice"...

Mats B sa...

"Badlands, you gotta live it everyday
Let the broken hearts stand
As the price you've gotta pay
We'll keep pushin' till it's understood
and these badlands start treating us good"

Skellefteå och Modo som etta och tvåa i Elitserien. Det här känns som en rolig hockeysäsong. Och den lille målkåte norrmannen (citat Näsan) verkar vara en sevärd lirare.

Näsan sa...

30000:- / i månadslön för "Zucca" är ju ett vrakpris! Måste kännas tungt för "Werner" att lyfta 100 000:-/i månaden och producera nada... Var Hellström så där äckligt bra Matte? Tack för uppringningarna under konserten, man blir både glad och grinig! "-Jag är inte skyldig nån nåt längre!"

Rick sa...

Wernblom vaknar till slutspelet och hjälmen kommer att vara längre bak än någonsin.

Näsan sa...

Ångan blåser på Werner imorgon. Antingen gör han en jättematch. Alternativ 2: Tar ett matchstraff, eller bråkar öppet med Harri-Finnen. Jag och Rogga laddar med mat och öl innan! Rosa bussen är också på plats (Sportbladets), så vi kanske provar Tacklingsmaskinen också...

Rick sa...

Jag måste få en rapport om den där pingisspelande Leksingen är där.

Rogga S sa...

"And try to get it on like once before,
When people stared in Jagger's eyes and scored,
Like the video films we saw" (Drive-In Saturday)