måndag, september 14, 2009

Bra svensk tv-produktion


Svenska tv-produktioner brukar ofta vara lysande men nu var det länge sedan jag fastnade för någon, men igår var det dags igen, för då sändes det första avsnittet av fyra av "Mannen under trappan". Smålurig story och riktigt skrämmande ibland. Så pass skrämmande att det hördes ett vrål från vår övervåning när det var titthålssekvensen. Jonas Karlsson kändes inte helt bekväm i sin papparoll, jag har svårt att inte se honom som Hammarbyhunden...

19 kommentarer:

Rogga S sa...

Det var fint när Kwådd stod och halsade mjölk direkt ur paketet.

Rick sa...

Kwådd! Vilket bandnamn!

Anonym sa...

http://www.metropol.se/auctions/detail.asp?og={F6798362-B224-41DD-840C-5E4A7C129CC0}


Kolla länken.
Grannen vé körgårn´.

Clas sa...

Släng in honom på plan! Det kan ju inte bli sämre i alla fall...

Näsan sa...

Ett vrål från vår övervåning. Sitter familjen Johansson vid olika TV apparater och ser samma program. Typ Rick skickar ett SMS till Åsa: "-Jag är fikasugen!" svar: "-Kommer ner med mackor snart".

Rogga S sa...

Perfekt att ha en hustomte som fixar droppande kranar o dyl om nätterna.

Rick sa...

Nä, det kan inte gå mycket sämre för Bajen. Men man får se det possitiva; de ligger på kvalplats och det finns de som ligger längre ner...

Så är det Näsan när man har det så stort som vi har det...

Näsan sa...

"Bajen Bärs och Rakade Brudar!" Efter den ramsan blev dom laget i mitt hjärta. Känns sisådär att gamle FV tränaren Thom Ålund tog över... Tror jag måste besöka Herr Rick i hans slott.

Rick sa...

"Uppå denna vita äng spelar sveriges bästa gäng. Två poäng ska vi ha (ta). Modo är riktigt bra!" Efter den ramsan som stod i programbladet 1975 och som skulle sjungas till melodin "Lambeth walk" blev Modo laget i mitt hjärta.

Clas sa...

Sören Cratz borde alltid träna Hammarby.

Clas sa...

"Man kan inte alltid vinna men vad spelar det för roll? Vi är Bajen och vi är bäst ändå..."

Rogga S sa...

När jag och pappa Lasse, som då var involverad i MoDos barmarksträning, bastade hemma hos oss med Anders Kallur. då bestämde jag mig - MoDo ska bli mitt lag.

"Ja det är MoDo, ja det är MoDo,
som har kommit igen, för att ta två poäng" (Melodi "Ja det är våren", valstakt)

Clas sa...

Man undrar ju lite stilla vad som hände i den där bastun...

Rick sa...

Varför undrar du det Clas?

Clas sa...

Vid närmare eftertanke så vill jag nog inte veta...

Näsan sa...

När Ulf Thors fick dyngstryk av en buse i Toronto Tores i början av 70-talet blev MODO laget på is i mitt hjärta...

Rick sa...

Den matchen är en klassiker! Den tjeckiske lagkaptenen Vaclav Nedomansky avslutade sin karriär i just Toronto Toros (inte Tores...). Hypen var enorm i lilla Ö-vik och WHA laget startade matchen med att någon buffel bufflade på Thors i matchöppningen, för att skapa en klassisk kanadensisk skrämseleffekt. Effekten uteblev och Modo vann med 6-0...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Toronto_Toros

Näsan sa...

Busen ursäktade sig efteråt med att han trodde att den största spelaren i Svenska lag också var lagets slagskämpe (vilket det var i Kanada). En underbar efterstory till detta var att när spelaren satt utvisad, så kom en man ner från läktare och slog till honom. Spelaren jagade sen killen uppför en trapp på skridskor. När Hasse Johansson här i Övik började dejta en tjej i unga år, och var hembjuden på middag till hennes föräldrar, så kom Toronto Toros matchen på tal. När Hasse skrattande sa åt tjejens pappa att "-Nån tokig gubbe kommit ner från läktare och slagit till den utvisade busen." så svarade pappan "-Det var jag!" Världsklass!

Rogga S sa...

Efter skandalmatchen mot Modo bytte de namn till Toronto Thors.