lördag, september 19, 2009

John Miles

Namnet dök bara upp i huvudet, eller om det var för att jag såg en bild, jag minns inte vilket. John Miles. Jag minns att albumet "Stranger In The City" var den jag hade lite koll på, hade den på kassett när det begav sig. Titelspåret var den stora hiten (lyssna här). Var det pop eller var vad det egentligen? När jag nu lyssnar 32 år senare kan jag tycka att det låter trevligt men om det är av nostalgiska skäl eller ej kan jag inte avgöra ännu.

När han 1978 hakade på Star Wars hypen och klädde ut sig till en Luke Skywalker figur på albumet "Zaragon" kände jag att nåt var fel och när John 1979 släppte albumet "MMPH" (More Miles Per Hour) var det jag som tog farväl av denna engelsman.

Under perioden 1977-79 testade alltså herr Miles att vara collegepojke, Star Wars figur för att avslutningsvis testa på att identifiera sig som Biggles. Jag vet inte...

När det gäller att haka på trender så är väl Gary Numan den store mästaren. Här kan han beskådas när han leker Mad Max på albumet "Warriors".

13 kommentarer:

Clas sa...

Jag trodde att John Miles' enda stora ögonblick i rampljuset var den vidrigt pompösa och osmakliga "Music". Min äldre syster spelade den dagligen och jag bara hatar den.

Clas sa...

En kompis till mig berättade att det är en ny Clashfilm under produktion. Den ska handla om vad som hände efter det att Mick Jones fick foten. Det lär ha hänt en del underliga saker. Min polare som är fotograf kommer ha en del stillbilder med i filmen.

Rick sa...

Ja just ja, han hade ju den låten också...

Intressant med Clash film. Är det Urban som fotat?

Clas sa...

Nope, Per-Åke Wärn heter fotografen. Vi upplevde punken ihop. Hade band ihop. Åkte som 15-åringar till Slottskogen där garageligan ordnade festival. Du kan se en del av hans bilder här:

http://www.monokrom-photos.com/

Rick sa...

Imponerande samling bilder av Per-Åke! Vilken härlig epoksamling och vad lite otäckt moget att springa runt med kamera som 15-åring.
Är du med på någon bild på hemsidan?

Rogga S sa...

Rick, det var "Music" jag menade.

Rogga S sa...

Clash efter Mick Jones är en sorglig syn att se.

Rick sa...

Jo, jag förstod att det var "Music" du menade, hittade inte titeln bara.

Clas sa...

Inte på bild...men jag figurerar på sidan. Vi gjorde en kul Londonresa -83. Var och såg The Alarm på Marquee en kväll. Innan deras genombrott. Morgonen efter skulle jag smyga ut på toaletten som låg i hotellkorridoren. I korriodoren stod hela Alarm. In och väckte Per-Åke som trodde att jag ljög. För att få tyst på mig klev han ut i bara kallingarna och blev smått chockad. Vi fick dock en pratstund med bandet. Fattade dock inte mycket av vad dom sa.

Rick sa...

Alarm var ett av Näsan´s stora favoritband i början på 80-talet...

Rick sa...

"Photo from Johanneshovs isstadion, Stockholm Sweden February 17 1984" Clashbilder.
Var du där då Clas?

Clas sa...

Nej, jag såg bara Clash en gång och det var i Göteborg 1980.

Anonym sa...

Clashfilmen ni diskuterar är färdig, Danny som gjort den letar f.n efter en ditrubutör.
En trailer kan ses här:
http://www.youtube.com/watch?v=j9nBYrQxunc

P-Å