måndag, december 12, 2011

Den tolfte luckan


"Starke man" är söndagskvällens tv behållning. Att låta Anders Jansson spela komunalpolitiker är en mycket lyckad idé. Tillsammans med Magnus Mark bildar han en mycket slagkraftig duo som ibland påminner om Helan och Halvan.

Paul McCartney fick betyget 5 av 5 i DN idag för lördagens konsert.

11 kommentarer:

Hedström sa...

Tack för den här Vetgirig-säsongen Esen! Jag är glad eftersom jag idag blev klar för uppflyttning till tvåan. Har haft ett tungt år men det har känts bättre och bättre på slutet. Ser att Solax o Näslund väntar i tvåan. Kanske också Bagger som känns alldeles för högt positionerad i den översta divisionen.

Rick sa...

Grattis till Div 2 platsen Hedström! Det verkar bli ännu en getingbosäsong i den divisionen.

Mikael sa...

"Snällare" (och mer sanningsenlig) recension i DN än i kvällstidningarna;

Rick sa...

Hur var det jämfört med 1989 årsmodel?

Mikael sa...

Tja...det var nog (?) bättre i år. Kändes som bättre musiker, bättre tryck, mer humor och mer ös. 1989 hade ju Paul fortfarande ambitionen att upprätthålla en samtida karriär, så han spelade många låtar från den då nya plattan Flowers in the Dirt, vilket bitvis drog ner tempot. Nu var det liksom 100% nostalgi, vilket även gav rum för en del mer udda - men innovativa - låtval som The Word, The Night Before, Helter Skelter och Come And Get It (även om sistnämnda var rätt seg, trots att den var handplockad för oss finsmakare). Uppmärksamma konsertbesökare kunde även konstatera att nästan halva Band On The Run-albumet framfördes (inklusive favoriten 1985), liksom nästan alla Pauls låtar från Let It Be. Det var väl bara Two of Us som saknades?

Mikael sa...

Rick, hur var konserten jämfört med när du såg honom (var det 2004)?

Rogga S sa...

Det var RIKTIGT bra!

Hyfsat att få inleda en konsert med "Magical mystery tour"!!! "Jet" var kalas och "The night before" satt där den skulle.

http://www.youtube.com/watch?v=bCdQCYpCP-w

http://www.youtube.com/watch?v=uZNtBbNTzsU

http://www.youtube.com/watch?v=Yxj4BnVe_NE&feature=related

Rick sa...

Magin kändes högre personligen den första konserten och när inräkningen till "I saw her standing there" ljöd över Globen så kändes tydligt historiens vingslag. Denna konsert var som helhet bättre med ett starkt engagemang från Macca. Men som sagt, jag saknade "Please please me", "Coming up", "I saw her staning there" och "This one".

Anonym sa...

Ja, första gången är ju alltid speciell :-)

Frånsett Please Please Me så körde han de andra låtarna du saknade 1989. Coming Up utvecklades till ett långt trumsolo med Chris Whitten, medan Linda och hennes keyboard "flög" i luften på nån slags lyft.

Rick sa...

Jag menade att konserten i lördags var bättre som helhet än den 2003 (eller om det var 2004...) om det inte framgick.

Mikael sa...

Jo, det framgick - plus att magin var större första gången.