onsdag, juni 13, 2012

En herre med hög hatt

Teofilo Stevenson, den mäktiga kubanska boxarmaskinen som vann OS guld 1972, 1976 och 1980 avled i måndags endast 60-år gammal. Hade inte Kuba bojkottat OS 1984 och 1988 hade kanske kunnat förlänga den fantastiska sviten. 

Så är det äntligen dags för Tom Petty på Globen! I morgon sitter undertecknad och direktör Masmark på parkett och sjunger med till allt som karln spelar! 

Långt bort från Tom Petty´s domäner befinner Vanilla Fudge. Bandet som från 60-talet och framåt skrämt upp folk och fä med sin psychedeliska hammondpop/rock. Debutalbumet med samma namn som bandet är en platta som bör finnas i var mans samling.

Fick en aha-upplevelse idag när någon berättade att George Martin och Geoff Emerick var inblandad i Ultravox platta "Quartet" från 1982. Det känns som om jag har hört det förut men samtigt så känns det väldigt främmande. Tänk vad man kan upptäcka än i dag.


5 kommentarer:

Clas sa...

Skulle inte Jackson Browne spela på Hovet?

Mikuhlini sa...

Hattmässigt torde Petty ha varit som högst här.

Rick sa...

Hatten han bär 1:49 in i låten är svårslagen när det gäller storlek.

Du hade förstås koll på att George Martin producerade Ultravox Mikael?

Rick sa...

Jag har inte hört något om JB och Hovet Clas. Kolla med Zacke.

Mikuhlini sa...

>Du hade förstås koll på att George
>Martin producerade Ultravox Mikael?

Både ja och nej. Jag kände igen uppgiften när du nämnde den men innan det var det inget jag direkt gick omkring och tänkte på :-)