fredag, juni 01, 2012

Turn off your mind , relax and float down stream

Fredrik Strage skriver en intressant artikel i DN idag som bär rubriken: "Nu är jag redo ge den engelska musikgruppen The Beatles en chans". Fredrik upptäckte Beatles häromveckan när han tittade på tv-serien "Mad men". Fredrik är inte ensam över att ha blivit påverkad av den scenen när "Tomorrow never knows" spelas upp på skivspelaren.


John Lennon under inspelningen av "Tomorrow never knows".
Innan Beatles 1966 släppte albumet Revolver släppte man iväg några låtar i taget till radiostationerna. Den sista låt de valde att låta komma ut i etern var förstås "Tomorrow never knows". En ny milstolpe var skapad och den musikaliska världen var inte sig lik efter det.


Jag kommer at skicka ett sms till en god vän idag och tipsa om Fredriks Strages artikel.


Lyssna på Chemical Brothers - Setting Sun och här och ställ dig frågan, Var har jag hört det här förut?


Idag skulle Povel Ramel ha fyllt 90 år! Denna svenska gigantiska ordekvilibrist! Grattis Povel!


Kollar då och då in i Åke Catos blogg  och lämnar den varje gång med en högre mysfaktor inombords än jag haft tidigare.6 kommentarer:

Mikuhlini sa...

Noterbart om Tomorrow Never Knows är att även om den ligger sist på albumet så spelades den in först, redan i april 1966!

Och idag är det förresten 45 år sen Sgt Pepper släpptes...

Rick sa...

Att jag missade Sgt släppet känns som hjärnsläpp...

Tomorrow never knows spelades in 6,7 & 22 april 1966. Vilket datum skall då räknas som jubileumsdag? (förbereder mig bara för 50 års jubileet 2016).

Rogga S sa...

Svårt att sätta tummen på vad det är, men det är något visst med omslaget till "Country life".

Rick sa...

Det är jävligt schyssta växter i bakgrunden.

Rogga S sa...

Ja kanske är det växterna. Just växterna ansågs så snygga så att man tog bort tjejerna från omslaget i USA och några andra länder.

Mats B sa...

Krönikan från Strage var kanon! Gillade särskilt avslutningen att han skulle åka till Moderna för att kunna skrika "Du tog Beatles ifrån oss!" till Yoko Ono.