lördag, juli 28, 2012

Så ska en OS-invigning tas

Nickade till under OS-invigningen och missade bl.a. Tysklands inmarsch. Nu finns det ju mängder med bildmaterial på just tyskar som marscherar om man nu vill se det... Vad kan sägas om invigningen annars? Jo, att James Bond och 86-åriga Elizabeth II var ett schysst team och att Drottningen ställde upp på det hela var imponerande.

Rowan Atkinson, Haile Gebrselassie och Muhammad Ali var andra personer som gjorde sitt till att helheten blev så lyckad.

40% av personerna på bilden hade framträdande roller i London igår.
Jag hade väntat mig mer av Sir Paul McCartneys framträdande, det var långt ifrån det där magiska jag hade väntat mig. Då tycker jag att det var mer magiskt med Mike Oldfields "Tubular Bells" stycke.

Jag blev sugen på att plocka fram några Vangelis-album...

3 kommentarer:

Mikael sa...

Inledningen av invigningen tyckte jag var briljant, inklusive Atkinson. Tror nog det bara är britter som kan göra en sån OS-invigning. Ja, möjligen vi svenskar också, fast då är väl problemet att vi inte har lika många världskända komiker och musiker. När de olika OS-trupperna började marschera in blev det dock segt och seckasamt, trots att de försökte skynda på det hela genom musiken.

Muhammed Ali tyckte jag var tragisk att se, och vad gäller McCartney tror jag tiden är förbi då det gäller att vänta sig magi. Numera är han ju uteslutande nostalgi. Han spelar väl aldrig nåt efter 1980 på sina konserter? Det är inte menat som kritik, bara fakta. För mig är han ljusår ifrån en märkvärdigt överskattad artist som Bruce Springsteen...

Rick sa...

Visst är det tragiskt att se Ali i nutid, han var ju redan skrupligt 1996 men han är ju en legend med råge.

Angående Springsteen så har jag börjat att undra hur stor han är egentligen utanför Sverige (Göteborg)?

Rogga S sa...

Som gammal Oldfieldfan var det mer magiskt att se honom fingra följsamt på både bas och gura än att se Palle köra allsång.

En annan höjdare var när avslutningsspåret på Dark side.., "Eclipse", basunerades ut.