Vad sägs om en italiensk smörgåstårta till midsommar?
Ingredienser:
9 skivor landgångsbröd
(gärna 3 skivor kavring)
Fyllning 1
•2 dl oliver, kärnfria
•1 dl söt mandel, hackad
•1 ½ dl ruccola
•½ dl kapris
•10 st basilika blad
•100 g Cremé Bonjour naturell
•2 dl Hellmann´s Original Majonnäs
Fyllning 2
•200 g Cremé Bonjour naturell
•12 st soltorkad tomat
•½ dl pinjenötter alt rostade
•1 ½ dl ruccola
•1½ dl Hellmann´s Chilimajonnäs
Alternativ till dekoration
•2 dl Hellmann´s original Majonäs
•2 dl creme fraiche
6-8 skivor parmaskinka eller liknande
Oliver (ev urkärnade)
basilika, färsk
mozzarella alt cocktail mozzarella
kronärtskocka
fikon
ruccola, hackad (kan användas till sidorna)
Gör så här:
•Börja med fyllning 1: Mixa samtliga ingredienser till en grovkorning röra. Rör ner Hellmann´s majonnäs.
•Fyllning 2: Mixa samtliga ingredienser till en grovkornig röra. Rör ner Hellmann´s.
•Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 brödskivor, långsidorna mot varandra, som bildar botten på smörgåstårtan.
•Bred på fyllning 1 och lägg på ytterligare 3 brödskivor.
•Bred på fyllning 2 och lägg på de sista brödskivorna.
•Blanda samman Hellmann´s och crème fraiche och bre över ett jämnt lager på den numera smörgåstårtan.
•Garnera tårtan efter portionsbitar, så att alla får av varje tillbehör.
Portioner: 2-4 portioner
< 60 minuter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar