fredag, november 06, 2009

Resan i Dylanland fortsätter...

Igår stannade bloggen och fördjupade sig i följande album:


Bringing It All Back Home
Highway 61 Revisited

Bägge albumen gjordes 1965 (samma år som bl.a. Beatles - Rubber Soul) och det är här det börjar att hända saker. "Bringing It All Back Home" med "Subterranean homesick blues" (kolla här), "Maggies farm" och Mr Tambourine man" och "Highway 61 Revisted" med "Like a rolling stone" (här) och "Tombstone blues" (som bloggaktuella Dag Vag gjorde en tolkning av kallade för "Snorbloos").


Resan går vidare...

4 kommentarer:

Mats B sa...

Rick, härligt att följa dina Dylan-dagar. Sounes biografi är riktigt bra. När jag själv läste boken inhandlades säkert 10 Dylan-album för att få ett tajmat soundtrack till läsningen. Saknar den tiden.

Och vilka snygga och klassiska omslag! Såg The Freewheelin´-omslaget snott i en annons senast idag.

Börjar inte förresten Kents omslag känns tjatiga... Eller är de snyggt konsekventa... Kanske ett omslag i pastell nästa gång?

Stevie Nicks rules!

Rick sa...

Som komplement till biografin har jag också Christian Braad Thomsen och Asger Schnack´s "Bob Dylan - en guide till hans skivor". Mycket intressant.

Jo, jag kan skönja ett visst mönster på Kent´s omslag. Tycker dock att "Tillbaka till samtiden" stack ut litegrann från mängden (litegrann alltså).

Mats B sa...

Den boken får jag kolla upp.

En dags lyssning av Kents nya platta har gett mersmak. Jag har varit väldigt trött på gruppen, men det här känns fräschare än på länge.

Phoenix live ikväll. Naturligtvis hoppas jag på ett trumsolo a´la Mick Fleetwood.

Rick sa...

Är sugen på Kent´s nya men vet inte om jag kan lämna Dylan-tåget obemannad.

Ha det så trevligt på Phoenix ikväll, såg att det var utsålt.