tisdag, juni 29, 2010

5 brassar

Brassarnas uppvisning igår mot Chile var lika övertygande som Tysklands mot England. Vilken ruggig fortsättning det kommer att bli i detta vm. Fantastiskt!
Idag väljer jag att lista mina 5 favoritbrassar genom tiderna.

Varsågod.

# 5
Eder. En av kungarna VM 1982 med sina otroliga långskott.

# 4
Zico. Med både 78 och 82. En klassiker.

# 3
Jair. 9 mål 1970 med även 74 men precis som hela det brasilianska laget, mindre lyckad då.

# 2
Brasse Brännström. Den ende svenska brassen med på listan. Hade sin peak i mitten på 70-talet men har aldrig dippat riktigt. Den ende på listan med hatt.

# 1
Pelé. En legend, en myt, en Mållgan.

6 kommentarer:

Mats B sa...

Bra lista, kanske hade jag själv tagit med mittfältaren och strategen Falcao. Enligt legenden hade han 28 i vilopuls. Plus att jag var svag för den sällsynt offensiva vänsterbacken Junior.

På tal om sportslighet. På plats nr 3 West Hams Paolo Di Canio. I en match mot Everton skadades motståndarmålvakten, och istället för att skjuta mot öppet mål tog han upp bollen med händerna och kollade läget med målvakten. Att Di Canio själv hade fascistsympatier drar ner betyget en aning. Men en sportslig fascist i alla fall.

Brasilien-Holland och Tyskland-Argentina redan i kvartarna. Lite tråkigt att de bästa lagen (förutom Spanien) möts så tidigt, men vilka matcher!

Rick sa...

En 10 i topp lista hade kanske mer varit på sin plats, det finns så många bra att välja bland. Socrates och Bebeto är två andra som kunnat varit med.

Det blir fantastiska kvartsfinaler farmöver. Brasilien mot Tyskland i en final vore nåt...

Rogga S sa...

Socrates ska in på listan och det är hårfint mellan Brasse och Pelé.

På tal om legender så satt den gamla målkungen Bjässe-Masse Magnusson och mös i SVT:s morgonsoffa i morse och mindes när han nyss inbytt och i sin första bollkontakt på övertid blev framspelad av Tobba Nilsson och gjorde 2-2 i en viktig kvalmatch mot Västtyskland.

Näsan sa...

Socrates är min favorit, Bebeto en annan skön Brasse. Brassen i hatt är också en legend. Rogga mös inte Bjässe-Masse över sitt inhopp senast när han utan bollkänsla försökte smälta in i den där jubileumsmatchen? Bröderna Berqvist (Örjan och Micke) osportligheten upphöjt i tio när man spelade badminton...

Rogga S sa...

Nej Bjässe nämnde inget om jubileumsmatchen vad jag hörde.

Nej nu följer jag med barnen till poolen, det är för varmt att jobba hemifrån.

Rick sa...

Bjässe i morgonsoffan, var den dubbelsitsig?