måndag, juni 28, 2010

Morgonrutiner och fotbollsfunderingar

Mornarna ter sig olika från dag till dag. Denna morgon började med en 6,17 km runda runt Skogskyrkogården och solen sken så kraftigt att jag nästan funderade på att ta solglasögon.

Den eftervarande frukosten bestod av 2 rågi med gravad lax och laxsås, 2 st falurågrut, 1 med leverpastej och en med kokt skinka, havregryns gröt med lingonsylt, en kopp kaffe och ett glas juice.

Morgonmusiken stod The Doors för av valet föll på "Touch me" från "The Soft Parade". Kolla in klippet nedan och njut utav det underbara blåsarrangemanget framförd av ett gäng välklädda herrar. Vilken koreografi! Vilken underbar blåtira Robbie Krieger har och vad underbart cool Jim Morrison är när han lirar maraccas.

Vid sidan av alla mål (och bortdömda mål) så fann jag höjdpunkten under gårdagens fobollsmatcher i när Argentinaren blev "pååkt" av kameramannen och blev så förbannand att han klippte till kameran. Hur gick tankarna där egentligen? Som ett litet barn som blir arg på trehjulingen när han ramlat av densamme eller som när Borat intervjuade en kille på en strand och sa att han var ifrån Austria gay tv varpå strandkillen tar Borats puffskydd till mikrofonen.

Skulle gårdagens "ribba in mål" kunna ha drabbat Tyskland? Nä! Det känns som om detta bara kan hända England. Eller Sverige under Lagerbäcks ledning. Eller Nigeria. Under Lagerbäcks ledning.

13 kommentarer:

Rogga S sa...

"Touch me" är en av The Doors riktiga höjdare med ett oerhört snyggt blås. Cool saxofonkille!

Tyskarna menar att nu är det kviterat och betalt när det gäller tveksamma "ribba in mål" efter finalförlusten mot hemmanationen England under VM 1966 när England gjorde det tveksamma 3-2 "ribba-in-målet".

Vet ej om filmningar m m har ökat, men jag har tappat lite intresse för fotbollen p g a av alla som faller och skriker galet och domaren går på det gång efter annan. Sedan reser de sig snabbt upp och är med i spelet. Kameramarodören Heinze är riktigt oskön.

Rick sa...

Det är väl det hela italienska ligan går ut på, att falla och skrika?!

Rogga S sa...

Det är nog inte mer vanligt där än i andra ligor, och Italien utmärkte sig inte med mer filmingar än andra lag i detta VM.

Näsan sa...

Filmningarna blir lite av fotbollens död. Förstår inte varför man inte kan kolla matcherna efteråt, och sedan stänga av filmare hårt. Sen har ju 4:e domaren tillgång till TV bilder hela tiden. Enkelt att han berättar i headsetet om ett mål är klar offside, eller en boll är inne utan att övriga domare sett det. Det viktiga borde vara att det blir rätt domslut! Italien är en öm tå, don´t go there Rick!

Rogga S sa...

Härligt att få lite åsikter i ämnet från en riktig domare!
Javisst borde de granska filmningar med tuffa straff där det är uppenbart - annars är risken att intresset minskar.
Jag säger som mamma Majken skrek till sonen Jägarn under en innebandymatch när han "föll" -"Dramaten nästa!"

Rick sa...

Kan till och med tycka att Tysklands målvakt, som måste ha sett att bollen var inne, skulle fått ett gult kort för att han fortsatte att spela. Kanske t.o.m. ett rött.

Henry´s handmål i kvalet = 2 års avstängning.

Lite hårdare tag mot fuskarna helt enkelt.
Italiensk fotboll är en öm tå, OK.

Rogga S sa...

Har numera lämnat Italien för Spanien.
Italien var stora med killar som Tardelli, Altobelli, Conti, Carbrini, Baresi, Bergomi, Gentile, Altobelli, Rossi, Maldini, Vialli, Schillaci, Roberto Baggio och Del Piero.

Rick sa...

...Zoff, Riva, Bettega, Rivera, Mazzola, Facchetti, Boninsegna, Benetti...

Näsan sa...

& Mussolini...
Själv har jag inte valt nåt favoritlag ännu. Kör nog en Tånneryd, dvs håller på dom som leder...

Näsan sa...

Faktiskt håller jag med dig Rick. En av de största fuskarna hittills är Tyska målvakten Fan va skönt om han påkallat domaren och förklarat att bollen var klart inne. Det är för lite Wilander-Sportslighet numera i idrotten!

Rogga S sa...

Fint att tyska målisen nu får klä skott för en domartabbe.
Kanske även coach Joachim Löw borde bli avstängd för att han inte gick bort till domaren och sa att det var mål...

Mats B sa...

Höjden av sportslighet, än en gång matchen mellan Bäverdödarna och Långväga Klubben. Och Jägarn som med flit slog den feldömda straffen långt utanför. Stort! På plats nr 2 Wilander i Franska Öppna.

The DorzZzZzZz. Okej, jag gillar "Touch me", "Roadhouse blues" och "Hello, I love you", men gruppen är överskattad enligt mig.

Näsan, Perssons Pack spelar på Kulturhusets tak på onsdagkväll. Kommer du ner? Eller Gaslight Anthem på Radio City Hall i NYC i slutet den 30:e september?

Argentina! Jag kommer att spela volleybollturneringen i blåvit randig landslagströja.

Rogga S sa...

Vilken fantastisk svårforcerad backlinje Brassarna har: Maicon, Lucio, Juan och Bastos kommer inte att släppa in många mål i detta VM.