tisdag, mars 15, 2011

Dagens dubbel

Två plattor får fylla dagens bloggutrymme.
Den första är Los Angeles bandet The Last "L.A. Explosion!". Bröderna Joe, Mike och David Nolte bildade bandet 1976 och släppte detta power pop/garage klassiker tre år senare. Sju stycken album har det blivit genom åren men ingen skiner så klart som denna.

REM tände jag till ordentligt på i och med "Green" albumet någon gång på 80-talet. De hade mitt intresse några plattor efter det men sedan har jag inte riktigt orkat med Michael Stipe´s gnälliga röst. De blev för pompösa och tog sig själva på allt för stort allvar. Nya albumet "Collapse Into Now" ger nytt hopp och med låtar som" All the best", "Mine smell like honey" och Loosingmyreligion-doftande "Überlin" vinner REM med en noslängd över sig själva.

4 kommentarer:

Mats B sa...

R.E.M. - Solax brukar somna när det bandet nämns. Har på sistone börjat hålla med, och hittills har inte lyssning på Collapse Into Now fått mig att tända till. Ska försöka igen.

Två raka vinster. Sen 6-6 mot Birgitta62 och förlust på tid... och dessutom en tung förlust mot Näsan. Division 1-drömmen, just det, bara en dröm.

Hockey kan vara världens tråkigaste sport just nu... Även där för många krossade drömmar.

Rick sa...

Den för närvarande mest kommenterade inlägget är den om hålfotsinlägget...

Rogga S sa...

REM-sömn (rapid eye movement) eller drömsömn är de perioder i sömnen då man vanligtvis drömmer. Under REM-sömnen rör sig ögonen snabbt och hjärnans neuroner har samma aktivitetsgrad som när man är vaken. REM-sömnen är den lättaste sömnen och de som väcks under en sådan period känner sig vanligtvis pigga.

Näsan sa...

Annars är REM hiten: "Watch the nearest eye Chico" eller "What´s the nearest eye Chico" riktigt bra, och handlar om det evigt aktuellt brännande ämnet om hur man förhåller sig till en person som är skelögd...