söndag, mars 06, 2011

Vasaloppssöndag

Ramlade över The 27 Various första platta "Hi" från 1987 av en slump. Hade inte hört den tidigare och den höll måttet väl. Ett trevligt band innan de försvann in i gitarrmangelslummen 1992. Ledaren Ed Ackerson bildade senare Polara som var psychedelisk variant av sentida 27 Various.
Bästa plattan Ed lyckades tåta ihop under de sex åren bandet fanns var albumet "Approximately". 1990 såg den dagens ljus.

Startade morgonen med att titta på Vasaloppet. Plex Petersson kunde inte medverka på plats i år utan de gjorde en telefonare med honom. I hela 49 år har han varit på plats i Sälen och rapporterat. Imponerande!
Hur många år har Jakob Hård varit på plats kan man undra? Hans röst börjar snart bli lika klassisk som Plex.

4 kommentarer:

Mikael sa...

I ett tidigare inlägg avhandlades Åke Lindström och kapten Haddock, så då kan det väl vara på sin plats att nämna att Jakob Hård redan 1971 gjorde ett inhopp som Tintin i bioversionen (och soundtracket) av Solens tempel.

Dessutom var det ju Hård (egentligen Hård af Segerstad) som gjorde Bo A Orms röst i Lilla Sportspegeln.

Tintin och Bo A Orm - respekt!

Rick sa...

Jajamän, Jakob Hård som Tintin går det att läsa om på: http://fuzzacidflowers.blogspot.com/2009/10/punkterad-kulkorv.html

Läste på Wikipedia att Jakob var en duktig 800 meters löpare en gång i tiden. Det tillsammans med sin Tintin bakgrund är respekt om något! + Bo A Orm alltså!

Mikael sa...

Bolme vs Hård som Tintin kan vara värt en undersökning i sig.

Enligt www.asterion.se/tintinskivor.html debuterade Bolme som Tintin i december 1969 när TV2 startade och visade Tintin som ett av sina främsta dragplåster. Sen fortsatte Bolme & co på skivorna, som började utkomma 1971.

Långfilmen Solens tempel med Hård som Tintin hade svensk premiär 22 oktober 1971 (www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas) och möjligen ansågs Bolme ännu inte helt etablerad som Tintin vid det laget.

Redan 1961 gick Tintin som radioteater i Sverige (www.asterion.se/oversattningar.html), men vem som då spelade Tintin framgår inte. Varken Bolme eller Hård, antar jag.

Rick sa...

I matchen Bolme vs. Hård är det inget snack om att Bolme ÄR Tintin. Jag tror det är dags att plocka fram Tintin skivorna (mp3) igen. Jag har alla...