torsdag, juli 28, 2011

TintinhöstDen 28 oktober är ett heligt datum för alla Tintin älskare. Det är nämligen då Steven Spielberg och Peter Jackson´s version av denna tecknade journalist har sverigepremiär. Filmen är en mix av seriealbumen "Krabban med guldklorna", "Enhörningens hemlighet" och "Rackham den rödes skatt". Ytterligare två filmer kommer att dyka upp någon gång i framtiden.

4 kommentarer:

Mats B sa...

Det är med skräckblandad förtjusning jag kommer att gå på filmen. Spielberg & Jackson får inte fucka up Tintin. Jaså, bygger filmen också på "Krabban"!

Rick sa...

Jag håller med där, det blir med skräckblandad förtjusning. Det ska mycket till om någon kan ändra på bilden man haft av Tintin i över 40 år, och göra det till det bättre.

Anonym sa...

Jag är rädd att det blir en besvikelse. De förhandsglimtar man sett tycker jag påminner mer om Skrot-Nisse än nåt annat. Absolut inget ont om Skrot-Nisse (tvärtom!), men Tintin är ju liksom nåt helt annat. Vad som redan stör mig mest är att man ska anpassa/mixa befintliga album. Tror det hade blivit mycket bättre om man gjort nya, oberoende berättelser typ De blå apelsinerna. Den uppenbara risken med att jämföras med så pass fulländade original som Hergés album hade då uteblivit.

/Mikael

Rick sa...

Såg på trailern att Kapten Haddock sköt med en bazooka vilket jag inte kan erinra mig om att han gjort i något seriealbum.