söndag, december 28, 2008

Tyskt progressivt från 1971 del 3


Det är dags att ta plats på det progressiva tyska tåget än en gång och låta oss resa tillbaka till det magiska året 1971. Tåget tar oss med på upplevelse utöver det vanliga genom ett varmt och välkomnande Ruhrområde. Dags för del 3. Se upp för dörrarna, dörrarna stängs.

Första gruppen vi möter är Mammut med sitt album "Mammut". "One of the rarest German private releases ! Dual guitar led long tracks, wild / furious fuzz psych soloing, howling vocals. Regarded by some as the best private pressing from the German burgeoning underground. "

Vi har sparat det bästa till sist, My Solid Ground och deras album "My Solid Ground". "Legendary progrock- masterpiece, sometimes aggressive, sometimes melancholic. Superb guitars, distorted voices and great organ works recall PINK FLOYD or GROUP 1850. This longplay CD also contains many bonus tracks, among them a former 25-minutes-version of "flash"."

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det hade varit roligare att läsa dina egna kommentarer och synpunkter om dom tyska skivorna du här presenterar. Men du har kanske inte hört dom? Men vi får väl vara glada för att du nämner dom här bortglömda suveräna skivorna. Fortsätt för det finns många kvar att ta fram i ljuset.
Tack och hej
Mikael och Thord i Uppsala

clas sa...

jösses...jag tror jag drömmer...

Rick sa...

Hur menar du nu Clas? Vad är det som gör att du tror att du drömmer?

clas sa...

Va? Ja..nä...jag vet inte...på ett sätt skulle jag kunna tro att detta är ett skämt. att du med mig skämta aprilo. Men så kommenterar dessa herrar från Uppsala och det slår mig att fan...det här är på riktigt. Och inget fel i det. Jag har bara svårt att ta det till mig. All den här musiken du tar upp här...ja, det räcker att läsa om den så får jag rysningar. Och inte är det av välbehag. Men va' fan...det finns ett band, The Moor, i min hemstad som lirar sånt här. Bandets motor och jag är goda vänner. Nyss ville han att jag skulle spela munspel på en av de nya låtarna de spelat in. Jag tackade nej. Jag spelar dock tamburin på deras förra platta. Jag gjorde det endast för gammal vänskap skull.

Rick sa...

Det låter som om du behöver plocka fram den gula hinken igen...

Clas sa...

du, jag har legat med huvudet i den hela dagen. tack så jävla mycket snälle goe bloggredaktör'n!