måndag, augusti 10, 2009

Lagom till familjens frukost

Taråberg var en gård inte så långt från kollektivet Skogsnäs i Ångermanland. Efter att ha stått öde i över tjugofem år bosätter sig en familj hösten 1976 i det enda kvarvarande huset av gården. Efter år av rättsprocesser får markens ägare, Graningeverken, staten att vräka ockupanterna och man skickar därför den 14 mars 1980 ut över hundra statstjänstemän i en av de största polisinsatserna någonsin i Norrland. Poliserna kommer lagom till familjens frukost för att vräka dem, efter det eldar brandkåren upp huset och spränger skorstenen och häller ut diesel i jordkällaren, allt för att göra det otjänligt (taget ur Wikipedia)

7 kommentarer:

Mats B sa...

Heder åt poliserna och statstjänstemännen. Det räckte inte att elda upp huset, utan skorstenen och jordkällaren måste förstöras också. På den tiden tog man sitt jobb på allvar.

Jag såg att Madonna igår mixade ihop "Dress you up" med en av Näsans hatlåtar; "My Sharona". Någon kommentar från Ågrens huset? Skulle inte "Like a prayer" funka ihop med "Kött & blod".

Rick sa...

Tänk vad nära verkligheten vi bodde.

Malla sjungandes "My Sharona" måste vara Näsans mardrömm.

Clas sa...

Alltid lika trevligt när folk sköter sina jobb.

Mats B sa...

Malla sjungandes "My Sharona" med Lasse Lagerbäck på kör och Eric Gadd som dansande Bez-sidekick. Då har vi Näsan nere för räkning.

Rogga S sa...

Jag tror på en schysst mix av småpopsvängiga "Gör mig lycklig nu" och "Secret".

Rogga S sa...

Fint att brandkåren eldade upp huset...

Xtravante sa...

http://www.youtube.com/watch?v=qAaxYm6JFVg&feature=related