måndag, augusti 24, 2009

Vacker flagga

Från det ena stora mästerskapet till det andra. Friidrott VM hinner knappt avslutas förrän vi slungas in i damernas Fotboll EM. Med spänning kommer bloggen att följa detta arrangemang.
Läste i DN att Sverige har näst mest licenserade spelare av alla deltagande länder. Hela 67 000 svenskor har licens. I Tyskland är det 69 000 damer som har detsamma. Kollar man på världsrankingen så är det bara Tyskland som slår oss, tredjeplats mot vår fjärdeplats. Går man efter statistiken bör det alltså bli Tyskland mot Sverige i en final en bit in i september.
Kenenisa Bekele´s spurt på 5000 m finalen igår är bland det mäktigaste jag sett i spurtväg. Han leder, blir omsprungen av Bernard Lagat, lägger in en överväxel och springer förbi. Imponerande!

Som flaggexpert utser jag Ugandas flagga till världens vackraste.

Har lyssnat på det hypade bandet Smith Westerns och kan konstatera att det låter mycket Ride, My Bloody Valentine och Guided By Voices.

13 kommentarer:

clas sa...

Även tysken i dig bör väl gilla flaggans färger.

"Twisterella" med Ride är barnsligt bra.

Rick sa...

Även belgaren i mig får sin dos.

Håller för en gång skull med dig Clas att "Twisterella" är en barnsligt bra låt. Löjligt bra däremot är "Crown of creation" från albumet "Carnival Of Light".
Baklängessolot är bland det bästa jag hört.

Clas sa...

Själv är jag svag för Kenyas flagga.

Rick sa...

Den är också vacker.
Liksom Zaire´s flagga (nuvarande Kongo):
http://sol.physik.tu-berlin.de/~jorgchi/icons/flagpic/zaire.gif

Clas sa...

Tänkte först inte kommentera det...jag har faktiskt fått stryk för att jag gjort det tidigare...men...nej jag kan inte inte bara tigande titta på...damfotboll....allvarligt talat...??!!

Rogga S sa...

Inledningen på "Going blank again" med den underbart malande "Leave them all behind" följd av popfesten "Twistarella" är Rides två största stunder.

Rick sa...

Ironi.

clas sa...

http://www.youtube.com/watch?v=cKUyHpoWnT4&NR=1

ett helt fantastiskt klipp! underbar intervju. rasande stabilt basspel. huvudryckningarna på gitarristen en minut in i klippet. jimmys visslande. det enda jag kanske saknar är stråken...

Rick sa...

Illa, jag mår illa...

Rogga S sa...

Vad är det för fel på damfotboll?
Och varför tiga när man tittar?

Rogga S sa...

Fint när basen drar igång "Twistarella" live från Brixton-92.

http://www.youtube.com/watch?v=btjIi2cBBuA

Clas sa...

Pratar du alltid när du tittar?

Göran H sa...

Tittar på vad?