tisdag, augusti 11, 2009

Tema Fotboll VM 1974, del 1

Det var bättre förr. Det går inte att förneka det. Tröjorna var tajtare, håret var längre och polisongerna var så fruktansvärt stora att det måste varit lågkonjunktur för rakhyvels företagen. Nedanstående bilder är ett bevis för detta. Under några dagar kommer bloggen att presentera några favoriter från det coolaste Fotboll VM genom tiderna: 1974.

På nåt sätt så känns det lite fegt att börja med det starkaste triumfkortet, men anledningen till det är bara för att locka er och att intresset skall förhoppningsvis öka. Ralf Edström, det finns liksom ingen gräns mellan hår och polisong. Allt flyter ihop och bildar bara en hårmassa. Ralf var och är kung och det blev han i och med att jag hörde att han vid flytten till Åtvidaberg åt elefantöra 3-4 ggr i veckan. Sen var han ju en bra bollspelare också...

Roland Sandberg, "Gubben i lådan" också kallad. En lite mer ordnad frisyr än Ralf men med tydligare polisonger. Ingen, varken förr eller senare har blivit så glad när han gjort mål som just Roland. Idag är det förresten 36 år sedan Roland gjorde sin bundesliga debut i Kaiserslautern.

Hasse & Tage, Magnus & Brasse, Ralf & Roland.

2 kommentarer:

Clas sa...

http://www.youtube.com/watch?v=z8dSZn_pdSk

En UNDERBAR version av en av världens bästa låtar!

Rick sa...

Cool kille!