fredag, augusti 24, 2012

Har du hört dom här?

En nästan skrämmande idétorka på bloggen då den trogne bloggföljaren Rogga utbrister: - Ska du inte ha en Gasolin-vecka? Ja, varför inte utbrister undertecknad. I samma stund som dessa ord lämnar min mun så inser jag att en vecka är inte detta gamla smörrebrödsbandet värt men dock ett inlägg i all enkelhet.

Vad finns då att säga om detta band. Danskar med lustiga 70-tals kepsar. Plattan "Live in Skandinavien" var väl deras storsäljare som gick varm i uppehållsrum på alla högstadieskolor i sverige på det sena 70-talet.
Plattan öppnades med låten "Stakkes Jim", för att följas upp med "Get on the train". Den stora hiten, "Hva' gør vi nu, lille du" infann sig på b-sidan på lp:n. På danska fick denna liveplatta titeln "Gøglernes Aften".

Vad hette medlemmarna förutom Kim Larsen? Ingen aning.

Så! Ett inlägg med Gasolin är avklarat.

9 kommentarer:

Rogga S sa...

Ett mycket o-creddigt band.
"This is my life" är riktigt bra.
Köpte "Live i Skandinavien" och spelade den en hel del under en tid.

Hedström sa...

En härlig grupp. Köpte nyss en samling på Coop som jag spelar i bilen med jämna mellanrum. Stakkels Jim, Det bestde..., Kvinde Min, Strengelegen m fl. Minns att IKSU innebandy körde Strengelegen under värmningen sent 80-tal. Såg Kim Larsen i Hofors folkets park tidigt 80-tal o han var då den största rockstjärna jag sett.

Rick sa...

Gasolin kändes lika stora som Ramones runt -79.

Näsan sa...

Jag trodde under lång tid att plattan hette: "Live i Scandinavium".
Stakkels Jim, blev i min och Roggas version "Stackars Peppes Farsa", men det är en helt annan historia...

Rick sa...

Skulle gärna vilja höra "Stackars Peppes Farsa" vid tillfälle.
Kanske sjunger du den på 50-års festen på lördag Rogga?

Rogga S sa...

Tro vad Öviks-Peppe gör nuförtiden?

Rick sa...

Peppe, var det han med mopeden?

Mikael sa...

Han kör fortfarande runt med moppe i Övik och ser ungefär likadan ut som förr (fast äldre, förstås). Måste väl vara drygt 50 nu.

Näsan sa...

Peppe ser jag ofta med en sittande med en kaffekopp och moppehjälmen bredvid, på Coop. Och "Peppes Farsa" var Nick-Boman (inte på riktigt Peppes far, men i vår fantasi), han tror jag har nickat färdigt, i alla fall här på jorden.