lördag, september 08, 2012

Ikväll smäller det! Kanske till "Stop and think it over"

2000 skrev Greg Cartwright låten "Stop and think it over" som senare släpptes på The Compulsive Gamblers album "Crystal Gazing Luck Amazing". Greg är kanske mera känd under namnet Greg Oblivian som han använt under tiden i bandet Oblivians. Vad om allt detta nu? Jo, ikväll spelar Gregg på Debaser med det mycket kompetenta bandet Reigning Sound. I lokalen, kanske långt fram, kommer bloggmaster att befinna sig tillsammans med diverse goda vänner.

Mary Weiss har god smak vid val av covers.
"Stop and think it over" har genom åren flitigt används som cover på mången spellistor. Självklart gör Reigning Sound en egen version (här), liksom Mary Weiss (kanske inte så konstigt då Reigning Sound kompar.Tittar man noga och kan sin pophistoria så ser man att det är The Smithereens trummis Dennis Diken som sitter längst bak och hamrar. Respekt! Här). The Hives har faktiskt också haft den goda smaken att göra en cover av den omtalade sången. Här hittar ni den i en liveupptagning från Tyskland 2003. 

Dennis Diken har liksom jag en förkärlek till skjortor med mönster. Här hittade jag en bild som är en bekräftelse på detta.

2 kommentarer:

Mats B sa...

Suveränt låt! Har spelat den på en nördafton, men fick dålig respons tycker jag.

Rick sa...

Ja, det är en suverän låt och att den får dålig respons på nördafton behöver nog inte betyda att det är en dålig låt...