söndag, november 23, 2008

Sir Douglas Quintet


Tre skivor med ett och samma band blir det idag. Sir Douglas Quintet´s tre skivor släppta mellan 1969 och 1970:

Mendocino (1969),

1+1+1=4 (1970) och

Together after five (1970).

En härlig trestegsraket att börja sin utforskning utav detta band med.

Wikipedia skriver: Sir Douglas Quintet var ett rockband bildat 1964 i San Antonio, Texas, USA. Gruppen var en av de mest inflytelserika inom den så kallade Tex-Mex-stilen.
Medlemmar i gruppen var i original Doug Sahm (sång, gitarr), Augie Meyers (orgel), Jack Barber (bas), och Johnny Perez (trummor). Frank Morin hoppade snart in på saxofon. Gruppens första singel passerade obemärkt, men de slog igenom med den andra "She's About a Mover" (1965) vilken nådde topp-15-placering både i hemlandet och i Storbritannien och därmed blev gruppens största framgång.
Efter en världsturné arresterades Sahm för innehav av marijuana och gruppen bröt i skuggan av detta upp våren 1966. Sahm bildade dock en ny version av gruppen och spelade in ett nytt album som släpptes 1968. Sahm övertalde Augie Meyers och Johnny Perez att återförenas med honom och de flyttade upp till Kalifornien där Sahm nu bodde. Gruppen spelade in albumet Mendicino och titelspåret blev en topp-40-hit i USA. Den är efter "She's About a Mover" gruppens kändaste låt. Gruppen bröt upp 1972, men Sahm har varit fortsatt aktiv och ibland återförenats med sina gamla Quintet-medlemmar.

Leif Andrée´s 50-minuter långa monolog i pjäsen "Gabriel" var lysande. Vilken skådespelare!

Idag har jag avverkat tre timmar på Ikea med en avslutande korv + pizzaslice.
GLÖM INTE ATT SKICKA IN DIN 5 I TOPP LISTA TILL TRIOKAMPEN!!!

Inga kommentarer: