tisdag, mars 17, 2009

Kebnekajse

När jag i ett tidigare inlägg nämnde svenska skivsläpp under 2009 så glömde jag ju bort Kabnekajse. Deras comebackplatta håller hög klass med "Brudmarsch till Per & Anna" som den absoluta toppen. Svensk folkmusik blandas med psychedelia i en symbios av ett slag som bara grabbarna från berget kan leverera. Det enda som stör mig är att de ibland stavar sitt namn med i och ibland med j. Jag föredrar en stavning med i.

Jag skulle också vilja kunna spela fiol.

7 kommentarer:

HackebackeZacke sa...

Du kan ju tapetsera originaltapeter från Berlin.

Rick sa...

Så sant Clas.

Steffes syrra sa...

Och dragspel.....ville du kunna spela.Hur är det med Clas egentligen? Lite påhopp från Näsan kanske kan få honom på humör.Då kanske han kommenterar i "eget" namn.

Rick sa...

Ja, dragspel också. Började faktiskt på en dragspelskurs får nåt år sedan men det brast på att jag intehade något dragspel i mina ägor.

Näsan sa...

Jag sysslar inte med påhopp. Enbart små betraktelser om människor, företeelser och livet i minsta allmänhet... Nog för att man vill gå ner i vikt, men bild numero 2 av Uffe var bara för mycket... Kom tillbaka Queen-Freddie allt är förlåtet!

Rick sa...

Det har varit uppe på tapeten (ha ha ha) tidigare i bloggen men vi tar den igen; Matthew Sweet som gjorde en vanligare variant än Uffe. Gå från normalvikt till Jubba the hut.

Före: http://www.youtube.com/watch?v=vzQ8ef-RpQo

Efter:http://www.youtube.com/watch?v=MYQGZUiBGvo

Låten "Sick of myself" är ruggigt bra.

Steffes syrra sa...

Tror att du förstår vad jag menar Näsan.