måndag, mars 09, 2009

Tre bra plattor

Tre bra plattor som snurrat flitigt under helgen:

Olle Ljungström - Sju. Olle är som bekant Olle.

The Handsome Family - Honey Moon. Stundtals ordinärt , stundtals helt fantastiskt.

Great Lake Swimmers - Lost Channels. Låter ibland som Nya Zeeländska The Bats gjorde 1992 och det räcker väl!

Blev bjuden på en Irish Coffee i lördags och därefter en färgglad drink med suggrör. Det var bara gillestugan som fattades. Tack för tidsresan Rogga!

Hittade nyligen två gamla samlarbildsalbum: Hockey 1971-72 och Fotbolls VM 1974. Det bör komma något på bloggen framöver.

Kom fram nu Clas, clownen är borta.

21 kommentarer:

Mats B sa...

"Sju" har ett snygg omslag. Och Great Lake Swimmers är ett mycket bra gruppnamn. Själv hade jag alla spelare i samlarbildalbumet för fotbolls-VM 78, utom Brasiliens reservmålvakt. Köpte och köpte bilder men fick aldrig albumet komplett. Det svider fortfarande... Walle, den jäkeln, hade bilden!

Rick sa...

Kan du inte ta med dig albumet till på torsdag? Skulle vara kul att få ta del av det. VM-74 albumet är också komplett, så när som på en bild. Det var en bulgar som var duplicerad och hade två olika namn. Skumt.

Mats B sa...

Tyvärr har jag albumet kvar uppe i Ö-vik. Det ligger i tryggt förvar tillsammans med min kompletta Prins Valiant-samling.

Mina favoritfotbolls-VM:

1. 1982 (Rossi, Conti, Eder, Zico, Tigana!)
2. 1994 (brons och Brolin!)
3. 1978 (Kempes, Cubillas och Haans & Rensenbrinks långskott)

1974 måste också har varit ett grymt bra VM, men jag minns för lite.

Näsan sa...

"Tre plattor som snurrat flitigt i helgen". Fan jag är glad om jag hunnit höra en låt (vilket jag inte hann i helgen). Irish Coffea = tidsresa, Irish är ju för fan tidlöst... Jag har lejt ett motorcyckelgäng här i Övik för att bryta sig in hos Maine och sno Baggers Prins Valiantalbum! Bäst på lördagkväll; Mellanspelet på tragikomisk Schlagerchans;
"-Drängjävel! Fly mig en Irish Coffea, en tjuga!" När Dorsin sen får sin Irish i tillbringare. Morgonsoffanklass!!!

Mats B sa...

"Irish är ju för fan tidlöst". Underbart!

Första alkoholen som jag beställde i en bar (Torget) var en Irish Coffee. Jag hade sett morsan och farsan dricka Irish, så jag antog att det var en rätt beställning.

Om jag bara hade haft mer hår så skulle jag spara till en Prins Valiant-frisyr. Något för dig Peter? Ring Kaj och samråd.

Sven Dukks sa...

Olle Ljungström var ju en gång medlem i gruppen Reeperbahn. Det var också Dan Sundquist som senare bildade bandet Dan Sundquist & Prins Valiant.

Näsan sa...

I Köpenhamn fanns det en affär som hade allt i serieväg. Valiantalbum, samt den här Romaren: Kommer inte ihåg namnet nu (var det Alex?). Men Solle hade "Järnklon" i den serien. Tyvärr var ju allt på danska... Valiantfrilla, känns som jag hade det på Gymnasiet...

Mats B sa...

Snygg koppling mellan Olle och Prins Valiant.

Visst var Alex seriens namn! Den förgiftade järnklon som ett litet barn råkade lägga sig på. Det känns som jag förflyttas till pojkrummet igen.

Är inte allt med ordet Irish tidlöst för dig, Peter?

Rick sa...

Att Irish Coffe är tidlös betyder det att man kan dricka den när som helst på dygnet?

Välkommen tillbaka Clas!

Rogga S sa...

Han hette Alix - för att vara noggrann. Det var min största seriealbumfavorit,med de två fantastiska albumen "Den svarta järnklon" och "Den siste spartanen".

Ingen kunde säga "Iriiish" som en full Korken!

Steffes syrra sa...

Jag var nog för snål för att beställa drinkar på baren på Torget.Nej,på förfesterna i min lägenhet på Smedjegatan 2 intogs det tillräckligt för att klara en hel kväll på Torget.Ja,efter att man passerat nålsögat där vakten Mats stod o släppte in gästerna.

Rogga s sa...

På tal om fantastiska seriealbum:
Riddar Eldhjärta - framför allt albumet "Ulvarna i Bastoigne" som "Näsan" hade.

Rick sa...

Känner inte till Riddar Eldhjärta, gör du det Sven Dukks?

Näsan sa...

En gång när den gode Solax var överladdad och Torgetköns tålamod tagit slut, så utspelar sig följande; Mats försöker i panik stänga dörren. folk som vill in håller emot, och Solle slänger sig fram och skriker ut den odödliga ordern "-Lugga Mats!". Varvid Mats Rolandsson snabbt spänner ögonen i Roger och säger
"-Du kommer inte in ikväll!". Vilka fester, vilka minnen...

Steffes syrra sa...

Jaa Näsan,du har gett mig dagens första (enda?)skratt! Det finns mycket att säga om tiden på Torget.Kommer ihåg när de inte fick sälja alkohol vid baren utan endast vid borden.Var på det ställs ett litet runt cafe´bord nedanför bardisken.

Rogga S sa...

Självklart dementerar jag storyn ovan. Det låter inte likt mig.

Underbart med kringgåendet med café-bordet!

Näsan sa...

Mats Rolandsson hade sätt att kringå det mesta... När det var Sverige - England på Torget (1992) och ÖSK fotboll satt samlad, körde Mats den "tunga" reklamkampanjen 10% rabatt på Mat och dryck för varje mål Sverige gjorde. I Fotboll... När jag psykade Bagger för att köpt sin Köttsallad några minuter innan Sverige gjorde mål och därmed missat sin rabatt. Så svarade Bagger iskallt . "-Ja jag skiter i 3,40:- om jag är hungrig". Köttsalladen kostade 34:- fullt pris.

Mats B sa...

Vilka fina Torget-minnen som det frossas i. Och rätten Köttsallad är ju helt genialisk. Okej, jag gillar kött och jag gillar sallad. Varför inte mixa!? Och wips, var köttsalladen uppfunnen! Var det Mats Rolandssons idé tro...

Ett annat fint Torget-minne var när kön var så tät, att Walle enligt egen utsaga stod och köade i luften. Torget ägde 80-tals Ö-vik!

Rogga S sa...

En annan legedarisk Torget-vakt var "Judo-Janne", som även var vaktis på Skärpeskolan där jag jobbade en termin på fritids.
Jag blev "tjenis" med Janne då han ofta kom in på fritids och spelade 4-rad turneringar som jag anordnade.

Rick sa...

Jag köade själv i luften en gång, inga problem.
Mats i all ära men Judo-Janne är ju också en rolig figur. Han portade Tompa och jag en vecka en gång. Vi kom dock in två dagar senare.

Rick sa...

Lustig att vi nämnde Judo-Janne nästan samtidigt!