fredag, mars 06, 2009

Olle och Ove

Olle Ljungström har gått varm på stereon sen filmen förra veckan. Albumet "Det stora kalaset" från 1998 är den som rullat mest. Nya albumet "Sju" är ju som bekant ett album utan Heinz men det är Olle som är Olle. Ingen låter som han om än jag hittar tydliga spår av Magnus Lindberg, Joppe Pihlgren och Thåström i låten "En förgiftad man". Vilket band det skulle kunna bli! Magnus, Joppe, Thåström och Olle. Vilka röster!

Idag är jag hemma med sjukt barn och samtidigt startar inomhus-em i friidrott med sändningsstart 9.45 på fyran. Som vanligt håller jag Johan Wissman som vårt stora medaljhopp.

Ove Bengtsson blir idag utfrågad i DN angående politiska tennismatcher han deltagit i: Rhodesia 1968 och Chile 1975. Ove Bengtsson är dubbelspecilisten som alltid såg äldre ut än han var med sitt skägg. Jag minns att jag tyckte det var lite lustigt med dubbelparet Bengtsson/Borg, ungefär som far och son. Kolla in DC-laget från 1975. Bragd-Birger längst till vänster, Ove intill. Skulle ha kunnat varit en reklambild till Ellos eller Josefssons.

Timrå är det enda norrlandslaget i elitserien som inte vunnit ett sm-guld.

15 kommentarer:

Mats N sa...

Vilket gäng! Det var i den här vevan jag började spela tennis med Hägglunds. Jag hade likadan racket som Ove Bengtsson, vilket knappast var coolt. Ville hellre ha en Donnay, som Borg, eller den klassiska Dunlop Maxply Fort, som Bragd-Birger, men de var för dyra.

Rick sa...

Ungefär köpte väl jag ett racket för 16:- + en gul tennistrainer på Forsbergs Sport. Tror knappt att racketen hade något fabrikat.

Mats B sa...

Själv köpte jag det billigaste Donnay-racketet med en tryckt Borg-autograf på. Och j-vlar vad less man blev att gummibandet på tennistrainern alltid gick av.

Själv är jag lite besviken på nya Olle-plattan. Heinz saknas.

Det var fint i filmen när Dan Sundquist kommenterade att en Pilsner Urquell tydligen hoppat ur hans kylskåp till Olle.

I sommar blir det mycket tennistrainer ute i Kummelnäs.

Rogga S sa...

Minns som igår när jag en födelsedag i juli på Parkvägen fick ett Tretornracket, en gul lite oval tennistrainer samt en röd t-shirt med Björntas ansikte i ett plasttryck som buktade något utåt. En perfekt presentkombi kort & gott!

Olle-filmen var lite gripande måsta jag säga. Vilken udda fågel han kändes som när han var med Reeperbahngänget, hade tråkigt och snodde bira.

Har inte hunnit lyssna på plattan än.

Rogga S sa...

Ove hade visst smeknamnet "Dubbelfelet" för att han så ofta blev nervös och gjorde dubbelfel i viktiga lägen.

Är det Hasse Simonsson brevid Björn?

Mats B sa...

Jag tror att det är Kjell Johansson som är bredvid Björn. Eller hans okända brorsa.

När Stenis gör enkla missar i tennis skriker han alltid högt:
- Ove Bengtsson!

Forza Funkers på torsdag!

Mats N sa...

Det är Rolf Norberg som står mellan BB och Labbe.

Anonym sa...

Rolf Norberg är det som tagit plats mellan Björn och Lennart.

Hälsningar
Håkan Holmberg, VTK

Näsan sa...

Det enda racket jag ägt var nåt dammsamlande kvarglömt från Bergom (pappas förädrahem). Det var inte för inte jag och Solax kallade racketen föe "Arthur Ashs Farfars Racket"...

Alf sa...

Jag tror att det är Rolf "Roffe" Norberg.

Mats B sa...

Aha, Rolf Norberg är det ju för tusan. Honom hade jag helt glömt bort. Nästa tennismatch ska jag vara Rolf Norberg. Kanske utmanar jag Näsan i sommar. Leta upp Arthur Ashs Farfars Racket!

Andra favoriter från 70-talet:
1. Wojtek Fibak
2. Tom Okker
3. Adriano Panatta
4. Jan Kodes
5. Manuel Orantes

Rogga S sa...

Go On Funkers!
Härligt att få ny chans på torsdag efter plånboksfadäsen förra gången.
Risken finns att jag kommer att vara överladdad!

Manuel Orantes - underbart!

Rick sa...

Skönt att slippa "Fun Boy Four". Kebab innan?

Rogga S sa...

Absolut, gärna en kebabtallrik.

Rick sa...

Varför inte en pizza?!