lördag, oktober 09, 2010

Idag hedrar vi John Lennon

Jag tänkte just skriva att den 9 oktober är varje år tillägnad John Lennon men efter att ha tittat i bloggkartoteket så är inte fallet så, tyvärr. Förra året firade jag John Lennons födelsedag med att gå och titta på en ganska så tragisk Olle Ljungström konsert. 2008 var det dock ordning på torpet för då firades John med ett eget inlägg. Så måste det ju bara ske idag för idag skulle John Lennon ha fyllt 70 år om nu inte han hade olyckligt träffat Mark David Chapman utanför sin bostad i New York den 8 december 1980.
Idag ska jag hedra John med att ut och springa, plocka undan trädgårdsmöblerna och lyssna på Plastic Ono Band. Eventuellt så fortsätter jag min resa i Dylanland som jag hastigt avbröt i november förra året men som jag nu återupptagit.

8 kommentarer:

Clas sa...

Julian Lennon, Johns grabb har ju släppt en del schyssta plattor genom åren.

Rogga S sa...

Kommer att spela Lennon ikväll tillsammans med lite Milanesiskt fylligt rödvin.

Men just nu snurrar "What we did on our holidays" med Fairport Convention. Här hör man var Midlake hittat sitt sound må jag säga.

Annars snurrar förstås Håkans "River en vacker dröm" med jämna mellanrum. Gillar att han hypar Sinatras "Cycles" som jag älskar och spelat på Nördafton.

Rick sa...

Spelade igenom "Plastic Ono Band" och frågan är: Hur bra är den plattan egentligen?

Håkans? Är det ett dansband eller?

Clas sa...

Lennon är överskattad.

Mats B sa...

Finns det något omslag som Håkan Hellström inte varit på under de senaste veckorna. Men mest intressant är inslaget på PSL:s sajt, där Håcke snackar om musiken, texterna och inspirationen till nya plattan. Northside (!), Byrds, Stone Roses, Fleetwood Mac, Happy Mondays är några namn som nämns.
http://blogg.svt.se/psl/

Clas sa...

Hellström är överskattad.

Mats B sa...

Clas är underskattad.

Clas sa...

En underskattad salt kille.