torsdag, februari 03, 2011

Jonny och Televinken

Norman Blake och Euros Childs bandkonstillation Jonny låter som en popkaramel värd att plocka med sig fram mot våren. Vissa stunder får jag pubvibrationer vilket inte stör mig tillräckligt mycket för att jag ska bli irriterad över saken ifråga. Jonny ska spela på Debaser lördagen den 5 mars. 100:-, inget förköp och gratis entré innan kl. 22.00! Låter som ett skämt men det stämmer nog. Finns intresse?

Hade på Televinken i klassen idag och det är mycket svårt att låta bli skratta åt den lilla trädockans lustigheter. Blir mycket förvånad över att det inte släppts någon Televinkenbox ännu med allt han gjorde under 60 och 70-talet.
En box med 8 cd, 2 dvd och en fullspäckad, informationsrik bok runt en 100-sidor vore mumma. En cd skulle kunna uppta samarbetet med Grodan Boll.

6 kommentarer:

Näsan sa...

Televinken är kult. Jag hade en LP där han och Anita åkte till månen i en dubbelsäng, med ballonger knutna i sängstolparna, lite föregångare till "Upp". Måste bara tipsa om sista avsnittet av "Hipp Hipp". Världsklass, framförallt Kajans panik när det delades ut gratiskondomer. Kommentaren "-Det är ju lönehelg" är en svensk klassiker! Dessutom så såg jag "Sherlock" på SVT Play och blev som vanligt nöjd med Stephen Moffat´s serier (bla Coupling & Jekyll). Det var bara lite svårt i början att vänja sig med att Doctor Watson, spelas av The Office Tim... Nu ska jag hem och sprätta en Bag-In Box efter en hård arbetsvecka. Såg också att Stor-Rogga (Kalle Moreus) är med På Spåret!

Mats B sa...

Själv hade jag Televinken på skattjakt. Han byggde ett flygplan med hjälp av en dammsugare vill jag minnas. Och slutet var otroligt spännande, Anita och Televinken blev åtskilda åt i någon slags borg. Huva!

Jag vill också minnas att jag var ruskigt rädd för Penti Vargs röst i Fablernas Värld.

Sherlock var riktigt bra! Och just nu äger "Sons of anarchy"-boxen på Drottningvägen 3.

Rick sa...

Båda ovanstående Televinkenalbum finns i bloggmasters ägo. Den ena på vinyl och den andra på CD.

Är inte Televinken en blandning av SuperMario och Freddy Krueger? Kolla på kepsen och den randiga tröjan!

Det läskigaste med Pentti Varg, förutom hans röst och hans namne, var när han begav sig till läskiga skogen.

Rogga S sa...

"Tele" är en del av 70-talsbarndomen.
Som medlem i "Barnens trafikklubb" fick man med jämna mellanrum en EP där Televinken och Anita pratade förnumstigt om vikten att titta åt båda håll innan man gick över gatan m m - riktigt lärorikt.

Annars är min favorit med dessa båda när Anita fyller år och Televinken ska laga frukost åt henne tillsammans med hunden "Pricken" - som lät som Anita...

Jonny på Debaser hade varit givet om jag inte varit i Vemdalen och åkt skidor då.

Rogga S sa...

En fantastisk låt med TFC:

http://www.youtube.com/watch?v=1FHwkZPrJHw

Rick sa...

Jo, den hade jag också, när Anita fick agera Pricken. Det var på samma skiva som Televinken kallade julgranskaramellerna för julgranskaramellsingar för att dom var kompisar med honom.