söndag, februari 20, 2011

Tuborg och Joy Division

För Perikles smakar en Tuborg bäst varje gång. Han som frågar, den korte mannen till vänster har inget namn. Han har säkert ett men det får man aldrig veta. Han som störtar till sällskapet så fort det börjar pratas om Tuborg, han till höger höger om Perikles, ser väldigt törstig ut. Glad är han också där han kommer i sina gula byxor (håll med om att det är konstigt att en av dessa luffartyper (för visst är det luffare?) har gula byxor på sig?). Längst till höger i bild stormar en sista liten herre till. Han ser mer ut som en tomte än en luffare. Otroligt bra hörsel måste han ha eftersom han kunde höra frågan om Tuborg på ett så långt avstånd. Hur långt kan det vara? 30-40 meter? 50 meter? Mer? Jag gissar runt 50 meter. Den namnlöse mannen till vänster, frågeställaren, har en korv i en bur som hänger runt halsen. Varför i hela friden kan man ju undra?

Anledningen till att jag har en bild på en klassisk Tuborg etikett och Joy Division´s "Closer" i samma inlägg är enkel: Closer med Joy Division passar bäst varje gång. Så enkelt är det.

3 kommentarer:

Mikael sa...

Han som tecknat Perikles och övriga luffare hette Robert Storm Petersen men var mest känd under signaturen Storm P. Ser på Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Storm_P.) att han dog redan 1949. En av hans serier gick i Året Runt i början av 70-talet.

Rick sa...

Tänkte väl att detta skulle passa dig!

Mikael sa...

Ja, nån sorts nisch ska man väl ha :-)