söndag, februari 06, 2011

Televinkens rymdfärd


Det räcker med att se på typsnittet på denna fantastiska Televinken skiva för att förstå att det handlar om 70-tal. 1972 såg "Televinkens Rymdfärd" dagens ljus och den handlar om när Televinken bygger en rymdfarkost för att resa till Mars. Farkost är gjord utav en himmelssäng och har ballonger (som Näsan mycket riktigt kommenterade tidigare) och fjädrar drivmedel. Konstigt nog så syns inte ballongerna på bilden men jag minns mycket väl att det var Anita som fick blåsa upp dom. De hamnar sedemera inte på Mars utan någonstans i Afrika där de möter apor, elefanter och kameler. Betyget blir 5 av 5 för den mycket spännande storyn och för den fantasifulla rymdfarkostkonstruktionen.

Jag måste bara passa på att nämna min stora förtjusning för detta fantastiska skivomslag. Smakfullt tecknat och med färger som får mig att tänka på kalendern "Regnbågslandet". Skulle te sig bra som ett omslag till ett rockalbum.

Dagens fråga:
Vad tyckte Televinken att Anita skulle ha som rymdhjälm?

3 kommentarer:

Näsan sa...

Oj vilka barndomsvibbar! Televinkens rymdfarkost och Regnbågslandet. Nu är man tillbaka till 1970 med tårar i ögonen...

Näsan sa...

Hjälmen? Va fan var det. En potta kanske... Eller nån typ av kastrull?

Rick sa...

Det slutatde med att hon hade en skidhjälm på huvudet (förstår inte varför hon hade en pälsmössa på omslaget...), men det första Televinken hade som förslag var att Anita skulle ha en fiskskål på huvudet. Televinken provade den på Anita men han hade naturligtvis glömt att hälla bort vattnet innan.