torsdag, augusti 04, 2011

Reggae till frukost?

Frukostmusiken imorse blev Eldkvarn - Kärlekens väg. Ett inte helt fel sätt att starta dagen på.

Såg att Reggaefestivalen i Uppsala startar idag. Ett av banden på stora scenen är Kapten Röd, ett band som jag nu nästan med 70% säkerhet kan känna igen när jag hör dom. Svensk reggae är visst på uppgång, någonting jag missat.
Om två veckor spelar Dag Vag på Lasse i parken. Reggae? Vete tusan. På tal om Dag Vag, såg att de spelat i Kristinehamn i Juli och som trummis denna gång: Herr Arne Linjahl. Detta tokroliga band slutar aldrig att förvåna!

Det obligatoriska San Fransiscobandet idag är The Front Line. Två singlar hann de med mellan 1966-1967 varav "Got love" finns med på "Love Is the Song We Sing: San Francisco Nuggets 1965–1970". Överstyrda fuzzgitarrer med taktfast sång är min beskrivning.

3 kommentarer:

Rogga S sa...

I somras gick det ett mycket trevligt radioprogram om Kenny Håkansson där de intervjuade honom och spelade låtar med t ex Kebnekajse!

Rogga S sa...

Programmet geter P4 Retro och går att avlyssna på SR:s hemsida.

Gunnar sa...

Kolla in Eldkvarnplattan "Kärlekens Låga" från 2006 inspelad på samma bolag och i samma kyrka som din frukostplatta, så återfinner du en före detta medlem i Dansorkestern på diverse instrument som pedal steel,dragspel och banjo!