fredag, april 20, 2012

Nomadernas återkomst

Nomaderna är tillbaka på sin långa vandring och har hittat hem på det som kan vara deras sista album. Lämpligtvis har de passande döpt albumet till "Solna". Här hittar du vad du sökt efter sedan det begav sig som värst under 80-talet. Klassiska Nomadsriff blandas upp med renodlade poplåtar och Ramones/Pistols/Clash punk. Nomads är långt ifrån slut som band även om jag själv trott det efter att ha sett dem live ett par gånger under de senaste åren. Chips Kiesbye har producerat.

Guld till Brynäs vilket inte förvånar mig. Att det skulle bli Jakob Silfverberg som avgjorde förvånar mig mindre. Pappa Jan-Erik och farbror Conny var också giganter i Brynäs under  70-talet vilket får mig att undra vilka sportfamiljer som är de största i svenska historia? Släkten Eldebrink med Hockey-Anders och Spjut-Kent och döttrarna Elin och Frida i Södertäljebasket hör givetvis dit. Kallur är en annan. Vilka har jag missat?

7 kommentarer:

Näsan sa...

Näslund: Sören, Mats ("Tala"), Thomas & Peter.

Rick sa...

Ja Näslunds är ju en oslagbar sportfamilj. Du har ju glömt Albert!

Näsan sa...

Han heter Nyberg (min mors sida, precis som min morfar Lill-Johan Nyberg, inga vidare sportsmän, men ena jävlar på att dricka...RIP Zinkensdams Finest, och Ullångers Finest!

Hedström sa...

Fotboll: Roy Andersson och sönerna Patrik och Daniel. Både Roy och Patrik fick dessutom guldbollen. Alla tre landslagsmän i fotboll.

Mikael sa...

Tedenby. Bröderna Lage och Sören var friidrottare (löpare) och Lage var med i OS i Rom 1960. Sören är pappa till hockeyspelarna Urban (ÖSK, Övik Hockey) och Robert (ÖSK, Modo), Robert är pappa till Mattias Tedenby.

Rick sa...

Kabben och Bosse? ...nja...

Rick sa...

Svårt att ranka familjerna Andersson och Tedenby mot varandra. Tre landslagsmän i fotboll varav två stycken guldbollsvinnare mot en Olympisk löpare, en elitseriespelare och en NHL spelare. Två led mot tre. Svårt.

Rogga nämnde Hyséns där det också figurerar tre stycken stora, Pappa Glenn med internationella meriter, sönerna Tobias med Allsvenska meriter och Anton med tunga meriter i Let´s dance.

Plockar man med Anton i sammanhanget så är inte steget långt till att man även räknar med familjen Wahlgren men då börjar isen vi står på att bli väldigt, väldigt tunn.