måndag, april 16, 2012

Tore min vän

Thore Skogman specialen får vänta ett tag till. Jag listar istället min tre-i-topp Tore lista:

1. Thore Skogman - Presentation överflödig.

2. Tore Cervin - Fotbollspelare i Malmö FF mellan 1972-1980. Tre SM-guld och fyra landskamper. Spelade "Lillen" i tv-serien Åshöjdens BK.

3. Tore Thorén - (1918-1990) Skådespelare med filmer som bl.a. "Vår herre luggar Johansson", "Örlogsmän" och "En vår i vapen" bakom sig. Far till Eldkvarns Tony Thorén.

Vad tror ni om upplägget i filmen Iron Sky? Nazisterna flydde till månen 1945 och 2018 är de tillbaka. Låter intressant tycker jag.

Det kolossala snöfallet över Stockholmsområdet i lördags har medfört att en mängd med grenar från tallar har rasat ner på marken. Har aldrig varit med om det tidigare, möjligen när det varit storm men aldrig vid ett snöfall.

8 kommentarer:

Rogga S sa...

Iron Sky verkar spännande.
Kontrar med två bra Thors:
1. Ulf - stor Modoklassiker
2. Walter - fin cykel- och mopedhandel i Kroksta där jag köpt både DBS och Apache i barndomen.

Rogga S sa...

Han heter förstås Valter med enkelt v.

Rick sa...

Jag lägger till Bernice Thors på din lista, duktig mingolfare (numera bangolf). Har för mig att hon tävlade för Gnistan och sedemera ÖBGK som hade klassiska Furuparken som hemmaplan.

Mats B sa...

Så var Tony Thoréns far skådespelare. På den här bloggen får man lära sig ett och annat.

"Iron Sky" - underbar story. Gömde sig nazisterna på månen? Eller hade inte resten av världen tekniken för att följa efter? Filmen måste ses!

Mats B sa...

Valter Thors - vilken legend. En bra och hederlig karl. Heter hans dottern Viveca...? Blond och spelade i Hägglunds. Näsan vet säkert.

Näsan sa...

Valter Thors son som tog över platsar lätt bland de tre suraste i Övik någonsin...

Näsan sa...

Nazister gömde sig på The Dark Side Of The Moon. Filmen måste ses. I helgen averkades Battleship, en film precis i min smak. Aliens, hårda men rättvisa jänkare. Och en strulputte som blir hero of the day...
Är det nån som sett Tosh.0 på en av komedikanalerna. Heregud va bra. Han dominerar!

Rick sa...

En annan klassisk cykelhandlare var ju Sjöblom uppe vid Kyrkan som också sålde DBS. Han hade sin mössa på sig året om och så långt bak i nacken det bara var möjligt. Wernbloms hjälm satt mitt på huvudet i jämförelse.

Diskussionen om Sjöblom känns igen. Har han varit uppe på bloggen tidigare?