söndag, juli 13, 2008

Foppatoffel


Under min Norrlandsvecka har jag fått bekräftat vad jag anat och fått viskat i mitt öra; Foppatoffeln är stor i Norrland! Grannen ve´ körrgårn påpekade att klädseln i ett sommarhälsingland är en träningsoverall från 80-talet och ett par foppatofflor. När jag själv smugit upp längs med den norrländska kusten kan jag bara bekräfta detta fenomen. Det där med träningsoverall är dock inte lika vanligt längre upp som i Hälsingland. I Norrbotten fungerar foppatoffeln till alla slags klädesplagg. Jag har sett det flesta varianter under denna vecka, den går hem i slott som koja. Skon i sig är kanske inte den vackraste, men säkert funktionsduglig. En motsvarighet till 70-talets träsko. Lätta att ta på sig, bara glida i eller ur.


Gott folk! Jag lovar här och nu att jag aldrig kommer att bekläda mina fötter med ett par foppatofflor och ännu mindra köpa ett par.

9 kommentarer:

Clas sa...

Då är vi två!

Steffes syrra sa...

Eller möjligen tre!

Bettan sa...

Med träskon var halva nöjet att nöta ner klacken. Så jag passar, jag håller inte med bloggaren, att foppatoffeln är träskons motsvarighet. I en träsko såg man tuff ut! I foppatoffeln serman ju ut som en pajas. Men visst, lätta att ta på sig o ja. Men det är ju oxå flipp-floppen o Birkenstocken. Att denna foppatoffel får sån uppmärksamhet tycker jag är rent hemskt. Nej, nu måste jag stänga ner...fy så lejjd.

Jonesy sa...

"I en träsko såg man tuff ut..." Vet inte vad jag ska säga? Hade du platåträskor dessutom? I ett par chelseaboots såg man tuff ut. Och i ett par cowboyboots. Och i ett par Converse. Och i ett par väl valda adidassneakers. Men i träskor???? ALDRIG!!!!!

Basse sa...

Tuff i ett par cowboyboots!!! Jag tror jag kräks...

Joakim Svensson i Haninge sa...

Varför då? Eftersom du skriver ut hela tre uttropstecken bakom första meningen måste du ju uppskatta cowboyboots någonting enormt. Varför ska du då kräkas? Tror jag förstår vad du menar men då tycker jag att du ska gå en svenskakurs innan du lägger in en ny kommentar. Ska vi säga så? Hej på dig.

Clas sa...

Cowboyboots kan ju vara makalöst snygga och tuffa. På rätt fot kan de vara knäckande!

bettan sa...

Det var (och är) i jämförelse med foppatoffeln jag tycker man ser tuff ut i ett par träskor. Men ska jag va ärlig så tyckte jag nog att jag själv var både snygg och skitfuff i mina träskor, puss & kramjeans och jeansjacka när jag på den tiden var en av byns moppeburna ungdomar.

Clas sa...

Jag tyckte träskor var för obekväma. Jag stängde in mina redan sura fötter i ett par ännu surare gympadojjer. Fotsvampen firade stora triumfer. Vill minnas att jag hade en imponerande odling.