fredag, juli 11, 2008

Protest med handske på


I år är det 40 år sedan Tommie Smith och John Carlos genomförde sin black power demonstration vid OS i Mexico. Båda herrarna kommer till DN galan i slutet på juli.

Idag firar bloggen 150 inlägg och att vi just passerat 9000 besökare!!! Vi firar detta med surströmming ikväll.

5 kommentarer:

Clas sa...

En mäktig och förståelig protest! Sen kan man väl diskutera Black Power-rörelsens agerande. Det blev ju en omvänd rasism där på något sätt. Medborgarrättsrörelsen har mitt fulla stöd. Deras kamp var/är en av de viktigaste i vår historia. Black Powers kamp om "svart nationalism" låg ju inte långt ifrån den vita de slogs mot. Detta är dock ett mycket intressant ämne som alla borde studera lite närmare. Nutidshistoria (historia över huvud taget) är intressant och nyttigt!

I övrigt hyllar jag bloggen genom att spela "Pop Under The Surface Volume 2" och käka rabarberpaj. GRATTIS!!!!!

Rick sa...

Ja du verkar mer insatt i detta ämne än jag.

Pop Under 2 är den bästa av de 4 pop under samlingarna. Haley Mills Bros låt (vad den nu hette) är en av många bra låtar.

Clas sa...

Och The Mop Tops hade sin största stund någonsin på den plattan.

Rick sa...

Var det så? "I want you" är en av mina favoriter på plattan. Ni var i gott sällskap...

Clas sa...

Jag personligen tycker att det är det bästa bandet spelat in. Vi spelade in den på nytt med den sättning som finns idag (plus jag då) men den blev hemsk i jämförelse. Och jag tror att Tomas till slut hajjade att den version som finns på "...surface..." inte går att slå. Men du ska veta att det var nära att det inte blev någon inspelning. Det var väl inte direkt ett harmoniskt band som gick in i studion och några veckor efter vi var klara hoppade Lasse av. Strax där efter gick bas-Patrik. Men på den inspelningen finns allt det som var bra med bandet.