tisdag, juli 29, 2008

Thunders på börsen


Jag läste att när Johnny Thunders var med på Måndagsbörsen 1982 var han i sånt dåligt skick att de lade honom sist i programmet bara för att kunna avsluta programmet när de spelade, allt enligt programledaren Susanne Olsson. Men jag vill minnas att de visade honom ändå.

På Youtube finns det många klassiker från Måndagsbörsen. Susanne Olssons intervju med Paul Weller är en sådan, när hon säger att Jam på svenska är sylt och undrar om det är därifrån de tagit sitt namn. Jag minns att jag tyckte att Jonas Hallberg var jätterolig som programledare men så här nästan 30 år senare så upplevs han bara tröttsamt flamsig.

The Byrds är underbart coola i denna video till Mr Spaceman.

Var och köpte olja igår så ikväll ska verandan oljas in.

6 kommentarer:

Clas sa...

Jag vågar inte säga om jag såg Thunders i direktsändning eller om det har visats efteråt. Hur som helst så har jag sett Thunders äventyr i Måndagsbörsen. Samma år såg jag honom på Mudd Club i Göteborg. Två och en halv låt hann han med innan han trillade av scenen och bars ut. Året efter såg jag honom på ett litet diskotek i Göteborg och då var han i ganska bra skick. Bandet bestod av Jerry Nolan, Sylvain Sylvain och Billy Rath. Då var det riktigt bra.

Staffan Schmidt var väl ändå Måndagsbörsen store loser?! Hans intrvju med Warren Cann från Ultravox är ju klassisk. Han var alltid så jävla stöddig och självsäker och samtidigt värdelös och pinsam.

Men programmet hade också en del fina framträdanden.

På 80-talet lyssnade jag dock mer på radio. Fan vilka bra program det fanns då.

Rick sa...

Jo, Staffan Schmidt är nog den största sopan i det gänget. Shyffert och Sinding Larsen gjorde nåt om honom och hans programmledarroll i ett program för 10 år sen. Staffan körde en del med en kaki kavaj om jag inte missminner mig. Undra vad en sån som Staffan gör idag...

Vilka radioprogram tänker du på?

himlen sa...

Jag har hört att nuförtiden står Staffan och sjunger med en strut på huvet och en stjärna i handen.

Clas sa...

Asfaltstelegrafen och Lilla Bommen var favoriter. Bandet går, Eldoradoprogramen och då framför allt Eldorado rocks med JanErik Sundqvist.

Clas sa...

Vill minnas att Staffan lirat i Gotlands Får, ett band med drag åt Hootenanny Singers.

Rick sa...

Kjell Alinge och Eldorado var en stor gäspning, kommer inte ihåg Eldorado rocks.

Kommer någon ihåg programmet Nattkräm? Sändes på onsdagar mellan 22 och 23 tror jag. Vill minnas att det var roligt.