torsdag, juli 23, 2009

Från Höga Kusten, via Borlänge och Järverup till Phil Lee

I samband med "Musikfesten 2009" i Ö-vik i helgen så känns det tvunget att lägga in en bild på samlingsskivan som släpptes när det begav sig 1980. Då som nu spelar bandet Murena vars sångare jag såg i Ystad för tre år sedan.

På årets Musikfest spelar även bröderna Al och Pelle Andersson, ett par riktiga Ö-viks klassiker. De ser yngre ut i dag än vad de gjorde för 25 år sedan.

Musikfestens dragplåster, förutom de lokala banden, är Borlänge Sator och Mimikry. Skulle du av någon anledning inte veta vilka Mimikry är kan jag nämna att de gamla bloggfavoriterna Hjalle och Heavy är stöttepelare där.

Ett band som inte ska spela på Musikfesten är Rolandz, Robert Gustavssons plojband baserad på sin "Torsk på Tallin" figur Roland Järverup. Tyvärr så har Robert tappat en stor del av Rolands personlighet under dessa tio år som gått vilket gör att det hela blir långt ifrån jättekul.


Phil Lee´s "Sonny George" från det utmärkta albumet" So long, it´s been good to know you" är årets bästa countrylåt. Ta en titt här eller här.

4 kommentarer:

Clas sa...

Jag gillar Sator.

Rick sa...

Ja, det skulle inte förvåna mig.

Rogga S sa...

Vilket klassiskt omslag!

P & A - younger than yesterday!

Clas sa...

Nä, varför skulle det förvåna dig?