fredag, juli 03, 2009

Stig Bergling och tomatinköpet

Såg det otroligt intressanta programmet om Stig Bergling igår. Mycket finns att säga om den mannen men hans rymning från Rinkeby under en permission är en klassiker. Ovan ser ni Stig, tagen på bar gärning när han köper tomater i en närliggande snabbköpsaffär. Jag bara undrar vad Stig ska med så många tomater till? Köper jag tomater så brukar jag köpa den mängd som redan ligger i påsen men Stig nöjer sig inte med det. Blir han stressad och lägger ner en klase till av bara farten eller var det hans mening redan från början att fylla hela påsen med tomater? Är det rea på tomaterna? Den observante bloggläsaren kan se att så är inte fallet. 29kr/kg kostar kostar de och det är inte billigt. Vi lämnar härmed Stig och hans tomatinköp.


Har lokaliserat gnisslet i min cykel, det är vänster tramppedal som spökar.

8 kommentarer:

Clas sa...

"Den mängd som redan ligger i påsen..."??? Man plockar väl själv till sig det antal man vill ha och lägger ner i påsen? Är det annorlunda i storstan?

Rick sa...

Som vanligt så måste jag göra en speciell förklaring så att även du förstår min bäste herre; "Den mängd som redan ligger i påsen" syftar på den mängd du ser i Stigs påse, det är ungefär den kvantiteten jag brukar inhandla.

Jag kan inte svara för alla i storstan men jag och mina vänner brukar i alla fall plocka det antal tomater och annan grönsaker man vill ha själv. Vet ej hur det fungerar i byhålorna runt om.

Clas sa...

"Vänster tramppedal..."??? Vad finns det mer för pedaler än vänster och höger pedal på en cykel? Vänster och höger ringklockepedal? Styrpedal? Rampedal? Kal p dal? Är cyklarna annorlunda i storstan?

Om redaktör'n läser min kommentar angående tomaterna en gång till så kanske han förstår hur vi gör när vi handlar i lanthandeln.

Rick sa...

TomatzZzZzZzZz

Clas sa...

Rick är som Koalan..han somnar när han känner sig hotad.

Jonas Almersson, Falun sa...

Oj vad det doftar besservisser.

Clas sa...

Det kanske är besserwisser du menar?

Steffes syrra sa...

Tycker att S Bergling är väldigt lik en närstående person till oss (dock inte längre i livet).Om du tittar lite snabbt alltså...