lördag, februari 20, 2010

Drive-By Staffan

På stereon just nu: Drive-By Truckers "Brighter Than Creation's Dark".
Det svenska spelet i första perioden mot Belarus igår var mycket imponerande. Det slog mig att det är väl så här hockey ska spelas och det är så här som hockeyspelare ska agera. Jag har ju blivit van med elitserielunken via tv och det är verkligen en lunk i jämförelse. Att svenskarna inte lyckades knyta ihop säcken på ett komfortabelt sätt är ett minus i kanten. Har aldrig riktigt tänkt på det där med mindre rink men igår tycktes planen minimal, vilket passar Sedinarna som handsken.
Bloggens favorit kommentator, Staffan "Hörna" Lindeborg kom igår med ett ny vinkling på ord jag aldrig hört han säga förut: "Töörnering", med ett tjockt och brett amerikanskt R långt bak i gommen.

Fick nyss telefonsamtal från Martin i Malmö. Han stod just då två meter från Henke Larsson som åt en kokt med bröd.

15 kommentarer:

Clas sa...

Finland piskar Sverige med 3-1. De var urstarka mot Tyskarna.

Hade Henke senap på korven?

Rick sa...

Det ska bli spännande att se dem mot Finland. Det tycker både jag och troligtvis min finske vän också.

Martin är en senapskille men vet ej om Henke är det. Jag återkommer i ärendet.

Clas sa...

Senap kan man inte vara utan.

Rogga S sa...

"Brighter..." är kalasbra.

Stort att stå 2 meter från Henke.

Såg nyss "Shutter island". Mycket bra Scorsese med en fenomneal DiCaprio. När jag slirade hem i det galna snöovädret med bilen fick jag vibbar av när den gamle kocken tokåker upp till hotellet i Shining för att rädda familjen ifrån den allt galnare Jack.

Stort av 39 årige Selänne att göra flest poäng genom tiderna i OS (5 OS-turneringar). Underbar drabbning på måndagmorgon.

Beställde ikväll en Beatles t-shirt till John - på hans begäran. Det bådar gott inför framtiden.

Mats B sa...

Vilket j-vla lopp !!!

Det var länge sedan jag såg något så roligt inom sport. Så grymt spännande! Och Per Elofsson i tårar.

Rogga, håller du på Sverige eller Finland i hockeyn?

Ser inte Foppa väldigt väldigt gammal ut på isen? Han vinner inga puckar längre och han brinner inte som i Modo. Okej, jag ger inte upp hoppet än.

"Brighter...", tack för den härliga upptäckten nördafton! Nästa gången de spelar i Stockholm kör vi laddning på Peppar innan. Mike Cooley

Anonym sa...

Hellner & Olsson - vilka killar!

Trots min finske far har det aldrig varit någon tvekan - Tre kronor for ever!

Jo, Foppa ser sliten ut så är långt.

"It was a straight shot,
All it took was luck to not get caught,
I laid three dimes down and the machine wanted 25 cents"

Rogga S sa...

Glömde namnge mig i föregående inlägg.

Clas sa...

Foppa Ä R gammal och sliten. Jag är mest förvånad över att han fortfarande står upp. Men han har väl inte varit såååå satans dålig?

Mats N sa...

Nä Foppa har inte varit så bra som man hoppats, hittills i alla fall. Jag tycker att han spelar i fel omgivning; Hörnqvist har inte spelsinnet och Zetterberg har inte heller varit helt lyckad. Z har transporterat för mycket puck och passat i fel lägen. Men, men det är inte de där matcherna som man ska vara som bäst!

Clas sa...

Ha, ha...så det är omgivningen det är fel på? Snacka om att skydda den heliga kon. Då får väl jag kontra med att Z är för bra för Foppa och Hörnqvist.

Näsan sa...

Vilken skitblogg detta blivit. Först sågas Kråkorna, och nu Foppa. Skämmes tamefan!!! (Clas ta inte åt dig, du är ju okunnig om idrott, och dess stjärnor, det är de andra bloggtomtarna jag menar). Jag bojkottar Fuzz acid några timmar som straff! Till sist: Foppas kedja avgör imorgon, och ja Matte, skidloppet blev klassiskt till slut!

Rick sa...

Ja dessa bloggtomtar! Man kan undra varifrån dom kommer?!

Mats B (bloggtomte) sa...

Nu gungade bloggen till på allvar. Visst, Foppa har slagit några grymma passningar. Men jag blir orolig när han inte riktigt hänger med mot Vitryssland och Tyskland. Jag tycker Zäta är en grym spelare, f-n vad han sliter, vinner puckar och är överallt på isen, men Foppa ska ha mycket puck annars får han ingen rytm i spelet.

Vår heliga ko avgör mot Finland!

Jag skrattar alltid åt Ben Stiller, har jag kommit på.

Rick sa...

Håller med om att Foppa inte har sett riktigt allert ut, åtminstone inte i detta sammanhang. Men skillnaden är otroligt stor mellan OS och elitserielunk. Men det är väl i matcher när det riktigt gäller som Foppa kliver fram. Vi får hoppas på det.

Clas sa...

Ben Stiller's farsa är bättre! Underbar som George's far i Seinfeld. Aldrig, vare sig förr eller senare, har väl en far skrikit så snyggt och samtidigt fläskat till sin tunnhårige son så stilfullt i pannan!!??