torsdag, augusti 26, 2010

Blogmasters Övikslista

Efter några sömnlösa nätter är den nu äntligen klar, den kanske svåraste listan hitills att sammanställa.
Min 5 i topp lista när det gäller Öviksband genom tiderna är som följer:

1. Lou Trash And The Rippers
Glam/trash rocken togs till Övik via Stockholm sommaren 1984 av vår egen Johnny Thunders: Greger Rösnäs alias Lou Trash. De kallade sig också under en period för Lou Trash And The Rapers för att sedan byta namn till Peking Review. Det borde resas en staty på torget av Lou och på statyn skulle man kunna läsa textraden "I wanna kiss your lips between your legs".

2. Murena
Låten "Flotte Sture" skulle kunna vara Öviks nationalsång. "Flotte Sture glider fram som en ål på diskotek. Flotte Sture tror att allt här i världen är på lek". Detta framfördes till discofunk toner. 70-tals disco och progg i en symbios.

3. Al & Pelle
Bodde de på Musikhuset eller hade de ett eget hem? Båda aktiva i det sorgligt bortglömda bandet Rickard Dolby Band. De låg bakom hitarna "Nära skjuter ingen kattrompa" och "Rocka runt klocka". Öviks svar på The Band.

4. Animal Farm
Levde under Rockforum 1983. Vitmålade i ansiktet och iklädda vita overaller framförde de bl.a. "Lady Madonna" till trummaskinskomp som var inspelat på en rullbandspelare som tydligt stod på scenen. Coolt och mycket ovanligt i den lilla musikmetropolen Övik på den tiden.

5. Ebbes Bluesband
Ebbe på gitarr, Bröderna Lella på trummor och Mittnytt Hasse på gitarr. Ebbe skrek El Salvador och kompbandet flinade i bakgrunden. Vem minns inte mandolinen som denne Ebbe jämt bar runt på. Det kanske var den han spelade på och inte alls en gitarr?

2 kommentarer:

Mats N sa...

Har begränsat mig till 10 i topp:

1. Veda Brozk
2. Dansorkestern
3. Lou Trash & The Rippers
4. Bröderna
5. Kafkas
6. Den förvisade poeten
7. Hairline Blue
8. Beagle and Jeremiah
9. Andrea Doria
10. Tage Export

Rick sa...

Hedrande att bli placerad på första plats av musikkännaren Mats N! trevligt att även Begel And Jeremiah ej är bortglömda.

Ett band som bubblar under min lista är Tage Export. Ett lysande exempel på boogierock när den är som bäst.