lördag, augusti 14, 2010

Kung Tony


Jag börjar nästan känna mig som ett Eldkvarn fan med tre konserter på 4 år! Upplevelsen på Lasse i parken igår var minst lika god som fjolårets. Plura hade kanske lagt på sig några av de kilona han tappat till förra året men vad gör det när han sjunger som en gud. Carla var magisk på sin mycket korthalsade Fender och när han började sjunga på Dag Vag´s "Dimma" i ett mellanspel till "Pojkar, Pojkar, Pojkar" då hade vi nått kvällens höjdpunkt. Werner Modigård alias Raga De Gosh alias Tim Werner hanterade sina trummor som om de var på väg att rymma ifrån honom. Claes von Heijne visar att Hammondorgeln är ett måste i rocksammanhang. "Slagverkaren", Werners grabb, börjar nu växa in Eldkvarnsrollen nu gäller det bara att han odlar ett riktigt skägg. Kvällens kung, precis som förra året, var Tony Thorén. Denna smygande vålnad som fyller upp det den lilla plats som finns kvar på scenen med bravur. På väg till Lip så mötte vi en lite förvirrad Tony Thorén som korsade de flesta gator man kan runt Hornstull. Vet ej riktigt vad målet var men jag kan tänka mig att det var cigaretter han var ute efter.

Är du nöjd nu Mats B?

4 kommentarer:

Mats B sa...

Stort tack Rick! Det känns onekligen konstigt att du och Roger är på Eldkvarn-konsert, och jag själv inte är närvarande.

Nya Lloyd Cole-singeln:
http://www.youtube.com/watch?v=OqV2seWTavk

Rick sa...

Jag förstår känslan Mats men efter att du läst detta så är det väl som om du varit på plats?!

Rogga S sa...

Rick, jag och min jobbpolare Jonas på Lip var en lite oväntad Eldkvarntrio.
"I skydd av mörkret" lät mycket bra. Och i "Nedför floden" låter de live som ett lite åldrat The Band men fina körer.

Colesingeln låter bra.
Läste även på Hungerbloggen om "Man overboard" - han kanske gillar Atlantis.

Mats B sa...

Jo, körerna på "Nerför floden" är magiska live. Och "I skydd av mörkret" är väldigt mycket Springsteen runt Darkness/The River.