fredag, augusti 27, 2010

Omröstningen som ger huvudvärk

Ynglingen Dylan Leblanc är en trevlig bekantskap med musik som smörjer både öron och själ. Jag säger bara: Keep up the good work.

Missa inte Öviksbandsomröstningen. Kl. 15.00 idag stängs slussarna så skynda er iväg till valunorna innan det är för sent.

Började känna mig lite flunsig igår och idag sitter huvudvärken som en smäck. Det får bli Dylan Leblanc till frukosten. Eller kanske Gram Parsons.

2 kommentarer:

Näsan sa...

1. DANSORKESTERN
"Dröm Vidare", "Stilla tid" och hiten "Lackat läder" (...till hit!)
Plötsligt var mina barndomskompisar mystiska rockstjärnor, och jag önskade också att jag kunde spela ett instrument. När Anders Moberg spelade en enda ton på Moog Synthen(?)i slutet på en låt verkade min dröm inte så fantasifull. Mange U med gulmålat ansikte, Solle med rockattityd ala Clash och Joy Division, och två borderline personer, Ubbe och Wågge - Öviks bästa band genom tiderna! Och jag myntade faktisk bandnamnet ÖDO - Öviks Dans Orkester, så nåt bidrog jag med.
2. VEDA BROZK
Min chans till Fame när Steffe J erbjöd mig en plats i bandet.
Jag skulle spela triangel... När jag såg basisten Johnny Dahlbäck nervöst bada i svett på Rockforum, samtidigt som hans ögon aldrig lämnade basen, kände jag en grym lättnad att jag tackat nej. I efterhand har jag bittert ångrat att jag inte tog chansen. "(Fy fan vad) Skjortan Stinker", "SS Superskate", "Veda Reggae", "Vill bara vara Barn" och "Lucia". Det band i Övik som kan luta sig mot flest hitar!
3: DOM BLINDA BEDUINERNA
Var det dom eller Veda som vann Rockforum (I Nolas aula) det året? Minns att deras show knäckte, och körde dom en cover (Wild Thing???)
4. BRÖDERNA
När jag älskade Clash, Pistols och Strindbergs, dök Öviks motsvarighet upp. Och Turkan var punkhaket som gällde. Nygatan var Brödernas Westway... "Skutan" är en favorit, och öset på "Politiker" på Rockforum är ju bloggens bilder bevis nog för.
5. CLASH CITY ROCKERS
Det Öviksband som hade de bästa låtarna. En sångare med mer passion än kunnande. Och tyvärr gjorde bandets hattande mellan de två trummlegendarerna "Rick" och "Lill-Pelle" att bandet aldrig fick nån stadga. Den sistnämdes kommentar efter en låt "-Det låter ju Balla!" fick sångaren att lägga ner sin karriär...
Långt senare gjorde samma sångare en bejublad comeback som gästartis till Volleyboys på en legendarisk Gullvikspelning på 2000-talet.
6: VOLLEYBOYS
ett tight coverband som dansade en rusig och varm sommar.
Samma skjortor ala Beach Boys, och låtar med hög klass. Vem minns inte Macke Näslunds, spontana glädje på "I Fought The Law", "-Är den jäveln här också..".
7. LOU TRASH & THE RIPPERS
Textraden "I wanna kiss your lips between your legs" - och att sångare på allvar ville bli kallad Lou även efter flytten till Stockholm. Kanske den enda rockstjärnan genom tiderna i Övik.
8. ANDREA DORIA
Inca, Lottie, Helen Danielsson, Parkvägentjejerna bildade band...
9. KAFKAS
Tomas Lindström, posörernas okrönte "hang around". De riktiga posörerna DG II klottrade och snodde vinylsinglar...
10. NÄSMARK & ANELL
deras version av "Jag älskar Dig" på mitt bröllop. Total Magi!!!
Hade de inte varit så oprudktiva, hade de hamnat högre upp på listan.

Rick sa...

Viktor Viny och Dom Blinda Beduinerna kom på en andraplats 1981 efter Hairline Blue. Det gick rykten om att de hade egentligen vunnit men att det var bättre om det var HB som var ett seriöst band vann då priset var en mixer.

Gitarristen Fleming Thorsén vann priset som bästa gitarrist och vann en elgitarr. Basisten i bandet dök senare upp som basist i Veda.

Johnny´s medverkan i Rockforum 1981 har avhandlats tidigare på bloggen men det är en stor händelse i Öviks musikhistoria och tåls att nämnas igen.