måndag, augusti 11, 2008

Hellsingland Underground

Det har ju inte strömmat in svar precis till omslagstävlingen. Det tar emot men jag får lov att utnämna Näsan som vinnare med 1! rätt svar. De rätta svaren:

The Band – Music From Big Pink
Happy Mondays – Yes Please
Johnny Cash – American Recordings
Tom Waits – Blue Valentine
Sparks - IndiscreetHämtade ut tröjan och chipet till midnattsloppet idag. I år är det vita tröjor. Roger, har du hämtat ut din?


Hellsingland Underground är ett nyupptäckt band från Ljusdal. Riktigt trevlig bekantskap! Deras självbetitlade debutalbum kommer att gå varm i höst.

27 kommentarer:

Mats B sa...

Skön bild på Hellsingland Underground. Utan att ha hört en låt vet jag redan att Mats "Hans Rosenfeldt" Lindbäck kommer att älska bandet. Samma Mats som grät första gången han hörde "Hälsingland" med Wij.

Popquiz på torsdag? Jag funderar att ta på mig Emrik-peruk kvällen till ära.!

Rick sa...

Jo, jag tror att Mats L kan komma att gilla Hellsingland Underground. Kolla in "Northern Country Boy": http://www.youtube.com/watch?v=2nMhYhyg8vI

Popquiz på torsdag. Ska vi satsa på bord denna gång? Det känns som om jag vill vila ryggen innan midnattsloppet...

Mats B sa...

Vilket midnattslopp det blir på lördag! Det har inte varit en sån laddning i luften sen Steve Ovetts och Sebastian Coes möten på 800 m och 1500 m i Moskva OS 1980.

Jag ringde alldeles nyss till Pet Sounds Bar och frågade om vi kunde boka bord nere i källaren för att äta. Tyvärr gick det inte. Vi får gå dit i tid istället.

Mats B sa...

Och JA, Mats L kommer definitivt att gilla Hellsingland Underground. Alla låtar borde ha orden "Northern Country" i titeln!

Näsan sa...

Nu får Rick börja skicka CD´s med alla namedroppade band på bloggen!
När min fru tröttnat på min skönsång förra året på Wijs "Hälsingland", röt hon till med "-Du är ju inte ens från Hälsingland". Jag satt tyst några sekunder sen började jag igen med: "-Ångermanland, Ångermanland där fick jag min första tand..."
Roger verkar fundera på W.O.... The heat is on Solle!

Rogga S sa...

Popquiz på torsdag - jag tror att det blir Stonefunkers stora kväll där vi hamnar på pallen. För övrigt är "River song" med Dennis Wilson den bästa gospelkörbaserade låt jag hört på väldigt länge!

Näsan sa...

Underbar låt och video!
Angermanland Underground, det blir det band jag och Matte B bildar när han flyttar upp...

Rick sa...

Jo, jag har funderat på att sätta ihop en CD. Får se om det hinns med mellan allt löpande, popkunskapspluggande och bouletränande.

"Du är ju inte ens från Hälsingland" är en underbar kommentar. Det innebär att man inte kan nynna på "California dreaming", "New York, New York" etc. Jag kan dock sjunga med i Galenskaparnas version av ovannämnda "New York, New York"; "Borås, Borås".

Mats B sa...

Roger, flyg ner Näsan som coach. Han gav mig ett otroligt stöd under förra Midnattsloppet ;-)

Jag stod utanför Way Out West i lördags. Fick ett pris på 1400 kr för en biljett. Gick inte in. Ångrar mig nu efter att jag har läst recensionerna av Neil Young, Hellström och Fleet Foxes.

Jag joinar bandet Näsan. Jag vill spela steel guitar!

Rogga S sa...

Jaså så nära Fleet Foxes live, som verkar ha varit en riktig höjdare...
Jo jag minns Peters brinnande intresse för loppet som dock svalnade något till följd av Näsmarks whiskey - dem missade väl oss? Men det var förstås hans goda råd till dig som gammal löpare som gjorde att du kunde disponera loppet så att du enkelt ryckte ifrån mig upp mot Mosebacke.

Rick sa...

En annan bra låt är "Lola" med Kinks.

Rick sa...

Jag har redan bokat Näsan som coach inför Midnattsloppet. Vi kommer att ha ständig kontakt via telefon under loppet. Näsans farsa kommer också att cykla bredvid och komma med upplyftande komentarer.

Mats B sa...

Unibet har stoppat spel på Rick och Roger i Midnattsloppet. Näsans "uppmuntrande" farsa på cykel bredvid Rick och en tillit på Näsan som coach - Roger känns som en klar vinnare.

På tal om "North Country". Ett annat ord som låter bra i låttexter är "Alabama". En slutsats efter en sommars idogt lyssnande på Drive-By Truckers. Finns det inte ett annat band som har sjungit om Alabama...? Kinks?

Anonym sa...

lynyrd skynyrd kanske?

Mats B sa...

Lynyrd Skynyrd! Där har vi det! Fyra Y:n i ett bandnamn måste för övrigt vara världsrekord.

Näsan sa...

Kid Rock är väl en annan skön sydstatare... Roger skall Du springa? ("Fråga hellre om mandelflarn" känns dina svar som...). Eva-Lena var nog mest less på min röst (mer en falsk Hellström / skrikig Strummer, än TAW) än texten som sådan. Men jag är mycket nöjd med min Ångermanländska kontring! Jag är för löpningen vad Alex Ferguson är för fotbollen. Whiskey och Coachning hör ihop (Alex har ju en clownnäsa röd, efter för mycket starkt). Matte B, missa konserter är ju min grej, vad besviken jag blir... Fredrik ringde upp under "känn ingen sorg..." Det var ös minst sagt!

Rogga S sa...

Roger hälsar, via sin presstalesman, att läget är förhållandevis stabilt och att han är försiktigt positiv till att ta sig runt Södermalm på lördag. Under återstående dagar vill han dock bli lämnad i fred för att kunna koncentrera sig på sin uppbyggnadsträning.
"Alabama" är en bra låt på Neil Youngs "Harvest".

Mats B sa...

Gorky's Zygotic Mynci är nära men har bara 3 st Y:n i bandnamnet.

Angående WOW. Det är inte likt mig men jag blev tvärsnål. Men Fleet Foxes och Hellström krockade, och det bidrog starkt till att jag inte gick in. Nästa år tycker jag att vi gör en gemensam nördresa till festivalen. Moget boende på hotell och popfestival - känns skräddarsytt för oss.

Mats B sa...

"Under återstående dagar vill han dock bli lämnad i fred för att kunna koncentrera sig på sin uppbyggnadsträning."

Hehe, det känns mycket Håkan "Dubbeltrap" Dahlby över det uttalandet. Sånt uppskattas!

Näsan sa...

Ta sig runt Södermalm... Du ska slå en fd Veda Brozk trummis som hade hästsvans och söp skallen av sig veckor i sträck, men som likt Rocky har kört riktigt hårt sista tiden för att ta upp kampen med Svärmorsdrömmen Solax, även erkänt duktig f.d backlippa(Fotboll/Innebandy). Allt annat än seger, så solkar Du ner de duktiga krokstakillarnas namn... Lämnad i fred var det va... Mvh 87kg otränad Parkv 3

Rick sa...

"Allt annat än seger..." Och du ska vara min coach...

Vem var den anonyme Lynyrd Skynyrd kännaren?

Mats B sa...

Rick, kom inte och säg att jag inte varnade dig för Näsan som coach. Han påminner en del om Sören Cratz som sprang ärovarv på Söderstadion efter att hans eget lag Helsingborg förlorat. Jag rekommenderar även här att ge tränaren sparken.

Näsan sa...

Precis som Cratz kan man träna ett lag, och ha hjärtat hos ett annat.
Men det är klart jag har lite "win, win situation" på lördag! Bagger jag vill ha minut för minut rapportering, kanske Näsmark på vespa, och Du kameraman? (Glöm inte att torka limsen om det regnar, som på OS)

Rick sa...

Och precis som Matias Claesson kan man vara sin egen tränare också.

Mats B sa...

Tyvärr Peter, jag sitter på ett bröllop i Motala på lördagkväll. Men mina tankar kommer förstås att vara riktade mot Söders gator.

Nästa år måste vi vara flera som joinar Midnattsloppet.

Rick, du måste definitivt lyssna in dig på Drive-By Truckers. Hör av dig om du vill ha en samling.

Näsan sa...

Att sparka coachen så nära in på tävling. Nja vilket paniktilltag. Roger "Kallur" Solax äter Dig till kvällsmat utan mig som stöd... Nu blir det Div 5 dömning: Själevad - Ramvik, usch så långt från rampljuset som man kan komma. Bojan Månsson tränar SIK...

Rick sa...

"Äter dig till kvällsmat"... Det här blir bara bättre och bättre.