tisdag, augusti 19, 2008

Prestigemöte

Hittade en sida med en som har världens största skivsamling. Du hittar den här.

Johan Esk´s krönika om shopping i DN idag är en rolig läsning.

Jag utlovade en Graham Parker special innan sommaren och den har totalt ramlat ur min skalle tills nu. Jag lovar att återkomma i ämnet.

Stefan Holm hoppar höjdhoppsfinal om 1 ½ timma. Jag tror på en medalj. Brons är realistiskt.


Jag såg inte försöksheatet på 110m häck men Liu Xiang´s försök till medverkan är redan nu en klassiker. Synd, för nu missar vi ett av OS mest prestigefulla möten; Liu Xiang vs Dayron Robles.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Landets främste busringare Carl-Axel Thernberg – mer känd som Kalle Sändare – lämnade detta jordelivet i maj i år. Sändares fanclub, Gris- och skridskoföreningen kallad, förbereder som bäst en minneskonsert som äger rum på Scalateatern fredagen den 29 augusti.

Bland dem som framför sin hyllning finns gitarrmäster Janne Schaffer och Kalles arvtagare Fredrik Lindström. Humoristen och språkvetaren Lindström avser dels att berätta om vad ordkonstnären Sändare betydde för radioprogrammet ”Hassan”, dels att göra en analys av hans telefonsamtal ur ett språkvetenskapligt perspektiv.

Några av Kalle Sändares högst speciella dikter framförs av såväl en kör som av en jazzgrupp med medlemmar från Musikhögskolan, medan boxaren och trubaduren Ture Wolfs visor tolkas av Johan Rothstein från Toms Tivoli. Dessutom kan publiken avnjuta ett flertal av de omkring 400 ännu icke utgivna telefonsamtal som stödföreningen förvaltar.

Eventuellt står också musikproducenten Anders Burman på Scalas scen för att berätta om hur det gick till när hans skivbolag Metronome gav ut Sändares första LP-album på 1960-talet. ”Väggen e’ klar” är aftonens rubrik, och konferencierer är radioprataren Stefan Livh och filmkritikern Ronny Svensson.

GlamAttack sa...

Är det ingen mer som tycker att Johan Esk är otroligt lik Thomas Bodström på den bilden?