tisdag, augusti 12, 2008

John Ajvide Lindqvist & Alan Parsons Project

Började att läsa John Ajvide Lindqvist´s "Människohamn" igår. Har bara kommit några sidor in i boken så jag kan ej yttra mig om en den är lika bra som sina föregångare. "Låt den rätte komma in" var otroligt bra, "Hantering av odöda" var bra men höll inte hela vägen. Det ska bli spännande att se när "Låt den rätte..." kommer som film.

Hade Alan Parsons Project - "I Robot" i lurarna när jag cyklade hem från jobbet idag. Bra platta. Har för mig att "Eve" också ska vara bra, nån som kan sin Alan Parsons?

8 kommentarer:

Näsan sa...

"Låt den rätte komma in" var vårens läsupplevelse. Alan Parson Project, ja ja.
Jag hade plattan "Eve", och har svårt att ens komma ihåg en låt. Nånting med "Lie Down Dogs" kanske var bra. Dessutom köpte jag tema plattan om Edgar Allan Poe. Låtarna följde alltså novellsamlingen Tales of Mystery. Alltså fanns "The Raven", "The Tell-Tale Heart" osv med. Detta var under min riktigt heta fantasy-sf-sckräck period, alltså köpte man sån här skit... Från de ena konstiga bandet till det andra: Hade Tangerine Dream en låt som hette "Kiew" , får för mig att den var bra. Ett annat cykelmusiktips Rick: Rick Wakeman, kanske "The six wifes..." eller Svärdet i stenen plattan. Jag har dom på vinyl...

Näsan sa...

Vill Du komma i kontakt med en riktig APP expert, så gäller nog Ullén som favorit. Tror han hade nästan allt med projektgrabbarna...

Rick sa...

Tangerine Dream - "Kiew Mission" är en låt som Begel And Jeremiah skulle vara stolta över att ha skrivit (det har ryktats i över 20 år att Begel ska göra comeback).

Jodå, Rick Wakeman är redan utforskad (en del i alla fall,fick Mojo´s progg nummer i födelsedagspresent förra året...).

Rogga S sa...

Mange, och storasyster Inca & Erna, var inne på APP (liksom TG). APP gjorde konceptalbum och "The turn of a friendly card", som handlade om kortspel, ska nog vara deras höjdare, men även "Eve" och "I robot".

"Kiev mission" med TG ifrån den mycket bra plattan "Exit" är kanon. Den skulle kunna ha varit med i soundtracket till "Flykten från NY".

Ajvide är den bästa svenska läsningen på mången år och när han i senaste "Människohamn" citerar såväl Smiths som Kalle Sändare så är det bara, likt Pelle Hägglund, att jubla!

Mats B sa...

Kan bara hålla med. "Människohamn" var sommarens läsning. Numera ryser jag varje gång en GB-glassgubbe dyker upp.

Vårens/Sommarens bästa böcker:

"Människohamn" - Ajvide Lindqvist
"En helvetes vinter" - Daniel Woodrell
"Där tvivlet gror" - Thomas H. Cook
"Inget annat sätt - Blur, britpop och jag" - Alex James
"Rocky 14" - Martin Kellerman
"Mig äger ingen" - Åsa Linderborg
"Resa genom ensamheten" - Plura Jonsson

Näsan sa...

"Kiew Mission", kan Rick maila en mp3 så blir jag glad, och lovar att helhjärtat stödja Herr Johansson på lördag. Pluras bok är riktigt riktigt bra. När Bowie spelade demon till "Life on Mars" för Rick Wakeman, så kände Rick att han kunde lika bra lägga av med musik. "-Jag kommer aldrig i närheten av detta" tänkte han. Skön story...

Rick sa...

Jag fixar en mp3a av "Kiew Mission", ikväll kommer den att vara "på väg upp till dig".

Känns bra med ditt stöd.

Rick sa...

Jag blir imponerad av ditt "bokslukeri" Mats!