onsdag, augusti 20, 2008

Plants and birds and rocks and things

Idag väljer jag att lyfta fram ett par gamla favoriter; America. Bandet som släppte sina bästa plattor på 70-talet och är kanske mest känd för sin megahit "A horse with no name (här)" och för samarbetet med George Martin. Den självbetitlade första plattan från 1972 (där "A horse with no name" finns med) är underbar CSN&Y influerad folkrock/pop.

Albumet "Hat Trick" från 1973 rankar jag också högt. Dels för det musikaliska, dels för det otroligt snygga, western influerade omslaget.

Förra året kom America´s första album på stort bolag på över 20 år. "Here & Now " heter den och är för mycket "Backstreet Boys" för att hålla hela vägen men innehåller dock några pärlor.

14 kommentarer:

Clas sa...

Cacka Israelsson hade i alla fall ett namn på in kuse. Dessutom tog han SM-guld i längdhopp 1951 samt SM-guld på 110 m häck 1952. Ja, Cacka alltså. Inte hästen.

Clas sa...

SIN kuse ska det naturligtvis vara i ovanstående kommentar.

Rick sa...

Hur långt hoppade Cacka?

Clas sa...

7,33 var hans personliga rekord.

Rick sa...

På 50-talet kunde man kombinera en musikalisk karriär och en sportslig, Snoddas var en annan som klarade det. Själv har jag svårt att kombinera ett heltidsjobb och bloggen...

Anonym sa...

låt bloggen bli ditt heltidsjobb.

Drutten sa...

Hur fan kan Erica Johansson sitta som expertkommentator och kritisera diverse friidrottare??!! Vad har hon gjort som gör henne till expert? Var hon någonsin bättre än 6:a när hon kastade sig i gruset?

Rick sa...

Om den som kallas expert måste ha kommit bättre än 6:a på ett mästerskap så har Sverige inte många aspiranter.

Näsan sa...

Aftonbladet bilden med Erica i luften och särade ben. Ren och skär idrottspoesi...

clas sa...

...eller gubbsjuka om man så vill.

Näsan sa...

Gubbsjuka? Erica är ett år äldre än min fru...

clas sa...

"...Erica i luften och särade ben. Ren och skär idrottspoesi." Tyckte bara den kommentaren kändes lite unken. Men den var nog mer sexistisk än gubbsjuk när jag tänker efter. Vad det sen har med åldern på din fru att göra vet jag inte?

Näsan sa...

Sexistisk, det köper jag bättre..
Eftersom Erica är 34 år så kändes Gubbsjuk lite långsökt. Men "unken" kommentar, nej mer poetisk...

clas sa...

smaksak...