fredag, mars 19, 2010

Fredag

Fredag känns betyligt lättare än de två tidigare dagarna då det gäller att hitta låtar. Cure´s "Friday I´m in love" känns nästan för enkelt. men varför krångla till det? Jag tror att jag tar tillfället i akt. Australienska Easybeats "Friday on my mind" är dock lite mer obskyr för den breda massan. Ovan ser du dem iklädda svart kostymer. Sådana var väldigt vanliga i Australien under 60-talet. David Bowie gjorde också en version av den låten och den hittar du här.

6 kommentarer:

Rogga S sa...

Bowies "Pin Ups" är en förträfflig coverplatta med övriga höjdare som "Sorrow", "Where have all the good time´s gone" och "See Emily play".

Vad sägs om "Fredag" (dags att supa) med Mörbyligan.

Eller varför inte
"Friday street" med Weller,
"Friday´s child" med Nancy Sinatra eller "Get ém out by friday" med Genesis.

Clas sa...

Alex Chilton är död. Sätt "September gurls" på repeat!

Clas sa...

Alex Chilton är död. Sätt "September gurls" på repeat!

Näsan sa...

Hellre då "Alex Chilton" med Replacments! Fan roger Du tog Mörbyligan, jag som suttit och myst över den sen i måndags. Jag satsar istället på "Jag Ringer på Fredag (så ses vi på lördag)" med Sven Ingvars. Eftersom jag är på domarkurs i helgen (Hotell Appelbergs i Sollefteå, åh va roligt...), så slänger jag in en lördagslåt: "Lördagkväll, söndagmorgon" med Plura & Boysen.

Clas sa...

Replacements hyllning är helt okej men som låt inte i närheten av "September gurls".
Passerade a-lagarna nere på torget för en stund sedan. Ställer man ner en grill till dem så blir det precis som Mauro och Pluras kök.
Ha en kul helg Näsan!

Näsan sa...

Inte lika ombonat som i Pluras kök kanske... Ha en kul helg själv Classe!