söndag, mars 14, 2010

Öppningen på Frosting On The Beater

Öppningen på Posies "Frosting On The Beather" från 1993 är bland det mäktigaste jag hört under mina snart 46 år. Jag kan inte hitta någon annan platta som kan jämföra sig med denna start. "Dream all day", "Solar sister" och "Flavor of the month" bildar tillsammans en 3-stegs raket som får Jonathan Edwards 18.29 att verka som ett hoppsasteg gjort av ett dagisbarn i jämförelse. Nu ska det nämnas att plattans övriga spår inte på något sätt skulle vara dåliga, de är tvärtom bra men kan på intet sätt mäta sig med de tre på pallplats.
Klicka på respektive sång så får du en minnesbild hur det var 1993 (om du hade glömt det).

Jon Auer i nutid


Själv hade jag den stora förmånen att se Posies just efter släppet av ovan nämnda album. De var då förband till det icke helt okända bandet Teenage Fanclub. När TFC spelade stod Jon Auer bredvid oss. Såg sedan Posies ännu en gång något år senare men borta var då den riktiga magin och Jon Auer försökte mer leka heavy metal gitarrist än popguru. Ack så synd.

3 kommentarer:

Clas sa...

"Tre sorters kokain...Plura har valt sina bästa sorter", kommentar av Mauro i senaste avsnittet av deras köksprogram.

Clas sa...

Håller med dig om att det är en fantastisk öppning på "Frosting...". Däremot tycker jag att plattan stendör efter den låttrion. Eller rättare sagt, Posies stendör. För efter den öppningen tycker jag inte de gjort mycket värt att komma ihåg.

Rick sa...

"Daily mutilation" på plattan efter är en minnesvärd stund med Posies.